• G_ArchAngel #701
    Schumacher akarta Räikkönent

    A Ferrari ma Monzában felfedte Michael Schumacher új szerepét a Ferrarinál. Amint Luca di Montezemolo elnök fogalmazott: a hétszeres világbajnok lesz Jean Todt „de facto szuper-asszisztense”. Todt elmondása szerint ez nem irodai munkát jelent majd, hanem elsősorban a döntéshozatalban fog közreműködni sport, technikai és stratégiai területeken. Még konkrétabban pedig a tehetségkutatásban – s a Ferrari azt is felfedte, hogy ezen a területen Schumacher már bizonyított, aminek eredménye éppen a csapat jövő évi pilóta-kettőse!

    Amint Jean Todt elárulta, Felipe Massa gyakorlatilag Schumacher felfedezettje: ”Michaelt mindig érdekelte a fiatal tehetségek megfigyelése. Az egyikük itt ül mellettem: emlékszem, hogy már Michael akkor beszélt nekem Felipéről, amikor még alsóbb kategóriákban versenyzett.”

    Kimi Räikkönent szintén a hétszeres világbajnok választotta ki a csapat számára: „Schumacher volt az első, aki Räikkönenről beszélt nekem, amikor évekkel ezelőtt a Sauberrel tesztelt Mugellóban. Michael ajánlotta a figyelmembe.” – nyilatkozta Luca di Montezemolo a Gazetta dello Sport mai számában.

    Räikkönen első Forma-1-es tesztjét 2000 végén futotta egy Sauberrel Mugellóban, ahol történetesen a Ferrari és Schumacher is jelen volt. Miközben Jacques Villeneuve-től Max Mosley-ig mindenki bírálta a Saubert, hogy egy ennyire tapasztalatlan versenyzőt akar foglalkoztatni, Schumacher megvédte a finnt médiában, s felhívta rá saját csapatvezetőinek a figyelmét. 2001 végén ugyan a McLaren-Mercedesnek még sikerült elhappolnia a Ferrari elől Kimit, ám 2007-től a maranellóiak autóját fogja vezetni.

    Todt is megerősítette, hogy Schumacher az elsők között figyelt fel a finn versenyzőre annak idején: ”Kimiről is beszélt még mielőtt a Forma-1-be érkezett volna. Kivételes szeme van a tehetségekhez és ez fontos lesz számunkra a jövőben, amikor versenyzőket választunk és abban is, hogy figyelemmel kísérjük a jelenlegi versenyzőink munkáját.”