• BiroAndras
    "A tudomány végül is axioma rendszer, és azért Gödel óta nyilvánvaló, hogy minden axioma rendszer lehetővé tesz olyan állításokat, amelyről az axioma rendszer keretin belül nem eldönthető, hogy igaz vagy éppen hamis.
    És itt jön a hit."

Már megint baromságokat beszélsz. Abból, hogy elvileg létezhet olyan kérdés, ami nem eldönthető,
    nem következik, hogy amit már bizonyítottunk, az nem is igaz.

"Ergo az tök mindegy hogy a tudomány végső soron fejlődik-e vagy sem, mert a valóság az, hogy bizonyos kérdésekre egy adott időpontban mindíg is csak egyfajta meggyőződés szerint adhatunk választ, mert a tudomány nem képes a dolgokat megválaszolni."

Tehát, abból, hogy elvileg elképzelhető, hogy van olyan kérdés, amire a tudomány nem tud válaszolni, egyenesen következik, hogy semmilyen kérdésre se tud válaszolni.

"Másrészt az amin nem kell gondolkodni szerintem inkább a technológiára igaz, mert a tudomány megértéséhez, működtetésére igen csak kell erőfeszítés, elgondolkodás."

Egyébként a "működik"-et én a technológiára értettem, mivel hogy épp az igazolja legegyértelműbben, hogy a tudomány nem teljesen hülyeség.

A kaotikus rendszerek meg megint egy külön tészta, ne keverjük ide.