Ableton live-ról röviden v. hosszan
  • PiR8
    #217
    És még egy érdekes hír: Apple OSX x86 gépre... A hírt már bejelentették pár hónapja és most megérkezett install DVD formátumban is :)) Egy nyúlfarknyi cikk olvasható róla magyarul is.
    Bevallom.. én is a letöltés vége felé vagyok és ha hazaértem a lemezzel, megpróbálom felrakni kíváncsiságképp a P3-asomra :) Bár több fórumon is azt írták, hogy valódi P4 kell hozzá és celeronokkal vagy P3/P2-es géppel ne is próbálkozzanak, illetve a minimum az 512Mb memória - az alatt el sem indul. Többen hangoztatták, hogy a szoftver HW-lock-os, amit az APPLE biztosít az általa eladott, OSX-el telepített x86 gépekhez. Egy HW-lock-ot egy komolyabb csapat elég rövid idő alatt tör fel, asszem ez nem fog akadályt jelenteni. Csupán csak az, hogy a crack-elt rendszer bug-os lehet/lesz, mint egy windows. Pedig ha bombabiztosan működne, asszem nem gondolkoznék egy ilyen rendszer beruházásán...
    Korábban már olvastam néhány külföldi IT-hírt, miszerint egy P4 3.2Ghz-es masina lenyomott egy dualG5 2.5Ghz-es masinát. Hihetetlennek tartom, mivel az OSX-et csak egy fordítóprogrammal tuningolták meg, hogy az IBM RISC alapú (egyszerű utasításkészlet) parancsait átfordítsa x86-os CISC (összetett utasításkészlet) parancsokra. Tehát va negy konverzió, ami időt vesz igénybe. Mindenesetre az APPLE szoftvermérnökei megdöbbenésüket fejezték ki a 35%-os különbségen - az x86 javára.