Nincs semmilyen probléma. Amikor felrakod a nod-ot az első 1-2 napban a jókedvétől és hangulatától :-) függ hogy fog-e frissíteni adatbázist. (ez persze konyhanyelv, valójában szoftveres környezettel lehet baja szvsz, de ehhez valóban nem értek.)
Hiába csinálod manuálisan (egyszer-kétszer), nem mész semmire, nekem egy régebbi (3-as??) verziónál az volt a megoldás ha manuális frissítést kértem de nem automatikus szerver kereséssel, hanem kiválasztottam találomra egyet, próbálkoztam csak attól lekérni az adatbázist, ha semmi akkor egy másikat és újra, így tovább.. ezt a 4-esben nem találtam meg (kivették??) de anno ez nekem megoldotta a problémáimat.
Még egy szakbarbár megoldás hogy a manuális frissítést lekéred egymás után 15-20-szor és akkor egyszercsak frissít. vicces..
Hozzáteszem, nekem a 4.0.467.0-val semmi ilyen bajom nem volt, de az előzőek általában szenvedtek rendesen telepítés után pár óráig/1-2 napig.(2.7(?)-es és 3-as nod32)
A szakértőktől most elnézést kérek ezekért a szakbarbár dolgokért amiket itt leírtam, nyilván csak messziről ugatom a témát, elvégre qtya vagyok.. :-)
(tényleg csak azért írtam le a tapasztalataimat, hátha valakin segít)