Nos, tehát ha tudjuk hogy hogyan alakult ki minden, akkor tudjuk a létező fizikai, kémia, stb stb összefüggéseket, és ebből már igen komoly következtetéseket vonhatunk le, hogy mi fog történni
Igen, pontosan reprodukálni a történteket "nehéz" (gimis osztályomba ez volt a falra írva nagy betűkkel, Nansentől: "Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több") lesz, de ugye rengeteg mindent ismerünk már, amikből lehet következtetni, hogy milyen események kellettek hogy történjenek, hogy ma az legyen, ami van (elméleti fizika rulez)
és kérlek szépen, amikor kepler megalkotta a bolygómozgási törvényeit, akkor még legalább annyira lehetetlen volt még a légkörben történő repülés is (nem hogy kint az űrben), mint most ez...
szóval értelme van, csak tudni kell, hogy mi ;)
ja, és hogy ténylegesen tudjunk előrébb jutni, ahhoz kellenek a hipotézisek is. idézek egy könyvemből:
"A bolygórendszer keletkezésének felderítésére jelenleg csak két járható út van:
a, A Naprendszer tanulmányozása és megfigyelése, a keletkezés szempontjából fontos tényezők összegyűktése és megfelelő sorrendbe állítása.
b, Elméletek, hipotézisek felállítása és ezek helyességének ellenőrzése a Naprendszer jelenlegi tulajdonságaival való összevetés útján."
^^és ez igaz nem csak a bolygórendszerre igaz
remélem válaszoltam mindenre :)
(az általunk általános és középiskolában tanult történelem hasznosságáról mi a véleményed? (én 2, vagy 3 értelmes célját látom, de kíváncsi vagyok a te véleméynedre :) ))