• valamit
    Janek, ugye van az a dolog, hogy az idő realtív? Na most például - nem vagyok csillagász, szal lehet le leszek hurrogva - de ha jól rémlik akkor nagy tömegű testeken - például: fehér törpe, fekete lyuk - az idő lassabb telik. Na már most az az 'anyag', ami ősrobbant (jó magyartalan, bocs) az alakította ki a mostani univerzumot, ennek össztömegében van egypár galaxis, fekete lyukasosjaitúl meg fehér törpéjeitül. Azaz ha ez 1 sürű akármi lenne, a tömege is mondhatni nagy volna. Na már most, a gondolatmenetet folytatva, miszerint nagy tömegen lassul az óra, itt megállnának. Kampó, kész, nincs idő. Ha pedig idő nincs, nos gondolod végig, akkor mi van? Én ezt úgy próbálom, hogy mi az a dolog, amihez nincs szükség időre... nos, a ti vitátok ott mindenképpen nagyon hosszura nyúlna:) hozzáteszem gondolj az elektronok mozgására, stb., most így hirtelen nem tudom mihez nem kell idő, de a könyvtár zárni fog és oda el kell menjek, ez is idő lesz:) Ha meg azon aggódol, h mi volt előtte, szerintem válaszd a ciklukus univerzum elméletét, az az, hogy idővel megint zsugorodni fog. (Nem állítom, hogy ez az igaz, de neked megoldás. Sőt azt se állítom, hogy napjaink tudományos eredménye a végső válasz, nade anno 0 is igen nagy találmány volt, pedig ma már ki néz fel arra aki a 0-ról az a semmiről beszél?:) )