KAL Online Enciklopédia :
Magyar nyelvű segítség :
Hivatalos oldal :
Angol fórum
<\\br>
HungarianARMY - Hanin :
TurulBird - Naraeha
Regisztrálás leírása a #7422 hozzászólásban!
-
diegho #9446 feltűntessem? akkor csak kategóriát adok meg jó? 26-30 között. nem az életkort kritizálom, hanem a tipikus viselkedési formát, ami a mai 18-huszonegykettő éveseknél jellemző. ez a ki ha nem én faszagyerek stílus egyszerűen szánalmas, mikor meg arconcsapkodja őket az ember sírva futkorásznak és fenyegetőznek a haverokkal... most komolyan ez mire jó? nem lehet normális ember módjára viselkedni?
amúgy a nyelvhez kicsit visszatérve a legjobb nyelvtanulást tudjátok mi? a feliratos filmek! olyan mint egy interaktív szótár, én minden filmet eredeti nyelven nézek felirattal (ha magyar akkor nem :D) és innen nagyon sok rámragadt, most már simán megtehetem hogy pl a kedvenc sorozatom (stargate) részeit az eredeti nyelven nézzem és ne kelljen napokat várni a feliratokra. másik példa: annó még a tomb raider 1 megjelenésekor angolul (integrált japán felirattal :D) néztem az unokahugommal aki 1 évvel fiatalabb nálam és középfokú angolja volt akkor, de nagyon sokszor én mondtam neki hogy most mi van, mert egy nyelvvizsgához elég egy korlátozott szókincs, be kell magolni a sablon szöveget és megvan (sok olyant ismerek aki így ment át, megmukkanni nem tud de nyelvvizsgája van) persze most már más a helyzet, unokahugi 3 éve kisebb megszakításokkal londonban él angolul, spanyolul, németül, svédül beszél perfekt :S pl amiatt a bemagolós szar miatt nem fogok soha felsőfokú nyelvvizsgát csinálni, mert én nem fogok senki kedvéért ilyen hülyeségeket bemagolni, ezt megmondtam annó a német tanáromnak is, ezért nem adott 3-asnál jobbat mikor mellette a dunafer-nél tolmácskodtam, a két csaj aki megszólalni nem tudott bemagolt mindent ők meg szín ötösök voltak :D szóval ez megint egy nagy marhaság.