• throwthisaway
    #135
    Üdv mindenkinek.

    Két Microsoft-os hír hozzászólásait néztem meg véletlenszerűen, mind a kettőt kapásból szét-floodolták a Linuxosok meg az Amigások.
    Ez hihetetlen...

    Az AmigaOS és az XP összehasonlítása olyan fokú inkompetenciát feltételez számomra ami nyilvánvalóva teszi, hogy fogalma sincs miről alkotott véleményt a hozzászólás írója.
    (Elnézést a hozzászólótól.)

    A Windows már a 95 idején is többet szándékozott szolgáltatásként nyújtani, mint egy egyszerű ablakkezelő (ld. COM például).
    Tudtommal egyedül a MacOS X-ben próbáltak mostanában valami hasonló mechanizmust beépíteni.
    (Úgy tudom nem létezik sem Unix-os és sem AmigaOS-es rendszerekben, de még talán másban sem.)

    Sokan írták, hogy a MacOS X-től lopták a 3D-s kártyák használatát a grafikus motorhoz, de szerintem azt egyáltalán nem volt nehéz kitalálni, hogy mi volna ha kihasználná az ablakkezelő a videokártyák képességeit. Csak elsőnek ez az OSX-be került bele.


    Engem a motor brutális szintű programozhatósága lepett meg. Erősítsen meg, vagy cáfoljon meg egy Mac-es de mintha a MacOSX grafikus motorja inkább "hard-coded" jellegű (kevésbé rugalmas/programozható).

    Viszont a programozhatósággal kapcsolatban nem értem, hogy miért erőltetik ennyire ezt markup-language-es dolgot. Ez mindenképpen hatékonyságcsökkenést jelent a futás során és itt épp az lenne a lényeg, hogy minél gyorsabban, minél kevesebb kapacitást használjon a dolog...
    Szerintem...