-
atiwrc #12532 folyt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A gyári programokon kívül meg lehet még említeni, hogy privát szinten ott vannak a BTCC-ben
Ha jól tudom az Erebus-os, Ausztrál V8Supercars sorozatos Mercedes fejlesztéséhez sem volt köze a gyárnak.
És az olasz szervezésű V8Superstars-ban is privát fejlesztésű volt a mercedes.
És majdnem kihagytam, hogy ugyan privátként, de létezett DTM-esből Supertouring Car szabályokra átalakított privát autó ausztráliában.
Így gyakorlatilag (szinte) lefedve a túraautózás lassan 60-as évek óta íródó történelmének közel minden évét. Mindig kínált valamit a gyár amivel gyári vagy privát szinten versenyezhettek.
És ezt szakítja meg most a gyár a dtm-ből való kilépéssel, (lehet vitatkozni rajta hogy a mai DTM-et lehet e túra autózásnak nevezni, de még mindig jobb volt mint ami lesz, hogy csak a Formula autzásra koncentrálna a mercedes, (na jó ott van még a GT3))
A jövő sem mutat túl sok jót, a btcc ugye még ott vannak a privát mercik, de jó kérdés meddig. Ha kiszáltak a dtmből nem hinném hogy akármilyen formula jön 5-6 éven belül visszatérnének, a V8-al is hasonló a helyzetszerintem. Valahogy a TCR-ben nem hiszem, hogy indulnának, az adac TCR népszerűsége ellenére sem, nem illene sehogy a márka prémiumkategóriás imidzsébe...
Talán ennek köszönhető hogy a privát építésű Lema Racinges TCR-es Mercedes-ről még a posztokat is eltüntették egyes lapokról...
http://c8.quickcachr.fotos.sapo.pt/i/B6a028548/20343359_ToZdo.jpeg
Van még egy dolog ami miatt is igen fájó a kiszállásuk, ugyan sok esély nem volt rá, de a remény élt talán néhányunkban még, hogy kamionos európabajnokunk sok-sok szerencsével talán valahogy bekerülhet egyszer majd a dtm-be.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:06:41