12867
-
#12547 A kedvenc korszakom..... Jajj de szerettem ezeket a gépeket.... -
#12546 ezt a colciagos riportban találtam. a volvosok hogy jöttek sorban a végén :DD
-
#12545 Norbi OK, o erintett, es meg a Boxutca is ertheto. De a szervezoknek azert illet volna elkuldeni 2 tucat helyre a sajto anyagokat, kikuldeni a meghivokat. Egyeb portalokon nem lattam semmi hirt, de meg a "rendezvenyen" sem tunt fel senki;) -
#12544 Facebukon Norbi írogatta, meg a boxutca is talán. -
#12543 A felvonulasi teren alltak ~1,5 orat. A "hangosbemondo" reklamozta a versenyhetveget, arultak a jegyeket, volt egy interju Norbival, aztan ennyi. Lehetett autokat nezni, fotozgatni, melle allni esetleg piszklani vagy beszelgetni az ottlevo csapat tagokkal.
De SEHOL nem lattam hogy reklamoztak az esemenyt (meg a hetveget sem igazan). Ranezesre csak azert voltak ott emberek (igazi tomeg nem volt), mert munkaido vege, arra jartak eppen, kiszurtak valami fenforgas van es oda jottek;)
-
Nyiri #12542 Azon kívül hogy lezárják az utakat emiatt, sok értelme nincs. :) -
#12541 ma véletlenül oda keveredtem, a motoros rendőri lezárásnál álldogáltam vagy 10 percet, akkor jöttek a járgányok :D -
#12540 Nem volt semmi extra: jottek, bealltak, lehetett nezni, "piszkalni", beszelgetni; aztan kicsit korulmenyesen, de egyszeruen elvonultak;) Mivel nem volt rendes lezaras, az emberek az utszelen es az uttesten alltak, nem volt drift vagy egyeb extra.
Minden GT-bol volt 1-2 tipus plusz nehany kamion. Csak boklasztak az emberek, tomeg nem volt, de nem is volt reklamozva sehol.
-
#12539 Hetvegen a Hungaroring-en kamion (ETRC) es Blancpain versenyek. Holnap delutan (~16-18 kozott) a felvonulasi teren lesznek a kamionok es a Blancpain mezonybol autok (es elvileg egyebek). Elvileg lesz vonulas, bemutato, drift es akarmi. Lehet nezelodni, piszkalni, fenykepezni, VIP jegyeket nyerni hetvegere. -
#12538 -
#12537 a legutóbbi verseny óta régiókorlátosak lettek az itv oldalán a btcc videók... bravo itv! -
#12536 a magyarokat itt szoktuk kitárgyalni, meg egyébként is kihalt az összes topic. -
atiwrc #12535 Nemtudom mit keresünk a touring cars topicba :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kárait meg KPT-t is kizárták?
Igazából mindkét utolsó kanyaros lökdösődésnek bele kellet volna férnie, a gond ott volt hogy kárai kocsija felakadt és így hiába fordította a kormányt a kocsija már egyesnes ment. Hogy a Joker körös KPT féle beesés-kintebbtessékelés mennyire volt szabályos az megint megítélés kérdése, WRX-be simán csinálnak ilyeneket....
-
#12534 volt egy kis csihi-puhi a hétvégén. két disq...
-
atiwrc #12533 Én pont akkor néztem még meg felvételről az Argentín MotoGP futamot is ha jól rémlik, mindkét Hondás ott is eldobta. :D -
atiwrc #12532 folyt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A gyári programokon kívül meg lehet még említeni, hogy privát szinten ott vannak a BTCC-ben
Ha jól tudom az Erebus-os, Ausztrál V8Supercars sorozatos Mercedes fejlesztéséhez sem volt köze a gyárnak.
És az olasz szervezésű V8Superstars-ban is privát fejlesztésű volt a mercedes.
És majdnem kihagytam, hogy ugyan privátként, de létezett DTM-esből Supertouring Car szabályokra átalakított privát autó ausztráliában.
Így gyakorlatilag (szinte) lefedve a túraautózás lassan 60-as évek óta íródó történelmének közel minden évét. Mindig kínált valamit a gyár amivel gyári vagy privát szinten versenyezhettek.
És ezt szakítja meg most a gyár a dtm-ből való kilépéssel, (lehet vitatkozni rajta hogy a mai DTM-et lehet e túra autózásnak nevezni, de még mindig jobb volt mint ami lesz, hogy csak a Formula autzásra koncentrálna a mercedes, (na jó ott van még a GT3))
A jövő sem mutat túl sok jót, a btcc ugye még ott vannak a privát mercik, de jó kérdés meddig. Ha kiszáltak a dtmből nem hinném hogy akármilyen formula jön 5-6 éven belül visszatérnének, a V8-al is hasonló a helyzetszerintem. Valahogy a TCR-ben nem hiszem, hogy indulnának, az adac TCR népszerűsége ellenére sem, nem illene sehogy a márka prémiumkategóriás imidzsébe...
Talán ennek köszönhető hogy a privát építésű Lema Racinges TCR-es Mercedes-ről még a posztokat is eltüntették egyes lapokról...
http://c8.quickcachr.fotos.sapo.pt/i/B6a028548/20343359_ToZdo.jpeg
Van még egy dolog ami miatt is igen fájó a kiszállásuk, ugyan sok esély nem volt rá, de a remény élt talán néhányunkban még, hogy kamionos európabajnokunk sok-sok szerencsével talán valahogy bekerülhet egyszer majd a dtm-be.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:06:41 -
atiwrc #12531 folyt.
Aztán 94-ben megérkezett a Mercedes C-Class V6 is a DTM-be és az ITC-be:
97-tól 1999ig volt egy kis szünet, de 2000-től folyamatosan jelen voltak az újra életre hívott DTM-ben.
folyt.köv.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.28. 22:05:16 -
atiwrc #12530 Kicsit sok lett a kép ezért spoiler mögött, sorolnám, hogy milyen, (a sokak által a 60 évekre tett túraautózás kezdete óta íródó) sorozatot szakít meg a kilépéssel a Mercedes :(
60-as évek-ben Groupe 2-es gyári mercedes 300 SE később Groupe 5-ös SEL:
A 70-es évek második felétől az AMG által fejlesztett Groupe2-es 450 SLC-vel:
Azt gondoltam volt pár év amikorra a 450 már kikopott, de az 190E-et még nem vették be, de még 83as futamon is láttam.
Elvileg a Snobeck fejlesztett egy Gra-s változatot 1985-ben 190E 2.3-16-ból:
1986-tól már a RS-Marko team az AMG által tuningolt motorral építette a Gr.A-s kocsikat majd a mercedes gyár DTM-es csapatként 88-ban lépett be a DTM-be teljes gyári támogatással:
Mercedes 190 E 2.5-16 Evo:
Mercedes 190 E 2.5-16 Evo2:
A Snobeck épített privát autót a francia Supertourisme bajnokságba is 91 körül:
93-tól jöttek az új DTM-es Klasse-1 szabályok, de V6os motor nem lévén még egy az új szabályokhoz kicsit átalakított 190E-t küldött a Mercedes a pályára, amin év közben apróbb módosításokat is végeztek még(hátsó szárny a legláthatóbb különbség):
folyt köv.
-
#12529 Azt én is láttam pont :D
Hondának nem megy mindenhol jól :D -
atiwrc #12528 A múltkor elnidítottam egy supergt futamot, egy honda a felvezető körben esett ki (el füstölt ha jól emlékszem), egy másik meg az második kör elején lassult tán le :) -
atiwrc #12527 Mindenre gondoltam csak erre nem :D, azért nem jöttek ki sehogysem a számok, kösz! -
#12526 -
#12525 Hohohó! Végre Norbit látunk GT3 mezőnybe? Az jó lesz :)
Amerikába (IMSA) már mennek a Hondával (Acura néven) és hát nem mennek vele rosszul :) -
Akey #12524 A mai napon be is jelentették Spa-ban a Honda GT3-as programját és gyári támogatás gyanánt akár a WTCC-s pilótáikat is kölcsön adnák az ügyfélcsapatoknak. -
#12523 2018 után a Mercedes kivonul a DTM-ből, hogy a Formula E-re tudjon koncentrálni teljes erővel.
Forrás.
-
#12522 -
Akey #12521 A két szélső oszlopban a zöld és piros számok azt jelölik, hogy az összetetthez képest mennyivel változna a helyzetük, ha csak az 1. vagy 2. futam eredményeit vennénk figyelembe. A bal oldali (nyitó futamos) csalóka, mert csak az első 5-öt veszi figyelembe, amúgy Norbi a 9. lenne és Chilton vezetne 85 ponttal. A qualin osztott pontok alapján pedig Norbi és Catsburg állna holtversenyben az élen 17 ponttal. -
atiwrc #12520 Van én látok más képet, de számomra értelmetlenek ezek a számok, kérhetnék egy kis magyarázatot, hogy miért is jó ez meg mit látunk rajta? #dumcsi] -
Akey #12519 Szuper statisztika. Ilyet kérek minden futam után. :)
1 kis off:
Eszerint a cikk szerint a JAS Motorsport olasz központjában építik össze a GT3-as NSX-eket (amit az amcsi HPD fejleszt) és már 7 példány el is készült. Októberben kezdik leszállítani a partnercsapatoknak és nem csak az USA-ba. Örülnék, ha Norbi is beugrana egy-két shakedown erejéig, vagy képbe kerülne a Nordschleife 24H. 8) -
#12518 -
#12517 dzsízösz, kínszenvedés volt ez a két futam várkonyival. eddig nem tűnt fel, hogy milyen béna, mikor mást közvetített.
szabó egyszer valamit nagyon mutogatott a célegyenesben. :D -
#12516 Catsburg defekt :-/
remélem Norbi megússza -
El Gigante #12515 egyszer csak kiadja nekünk is -
#12514 megint egy nullázás, megint mások hibájából... -
#12513 zengő nincs kint argentínában?
-
#12512 és valószínűleg szándékosan. meg vegyük hozzá még ezt...
-
#12511 Nem kell elvenni. A köre szabályos volt, a pályaelhagyás a kör befejezése után történt :)) -
#12510 nem az a kérdés, hanem hogy el kellett volna e venni? :)
nekem se volt olyan határozott véleményem utána, de azért ha belegondoltok, máshol is be kell vennie a kanyart. itt most csak annyi volt a mákja, hogy valamiért a célvonal rögtön ott van az egyenes elején, és nincs fal, amire felkenődhet, és ezt kihasználta... -
#12509 Szerintem enélkül a pályaelhagyás nélkül is poleba lett volna.
Egyébként Norbinak az autója ilyen pattogós volt egy csomó kanyarba, nem tudom ezt látta-e valaki rajtam kívül. Érdekes beállítása lehet :) -
#12508 na mit szóltok a pole-hoz?