strogg#84
Huh. Egy másik topicba írtam, hogy miért is tartom marhaságnak az EU döntését. Aztán végigondoltam ,és nem olyan marhaság. De elötte reagálnék pár elöttem szóló véleményére.
A MacOS -hez volt szerencsém párszor (8x széria, X már kimaradt az életemből). Az én szubjektív véleményem szerint semmi szabadságot nem ad.Nagyon nem tetszik benn, hogy agyon van integrálva. Igazi szoftveres buherációra nem ad lehetőséget. És én buheráttor vagyok. Ezért szubjektív a véleményem.:) Az m$ sajnos úthengerként ölt meg cégeket, fejlesztéseket, és rengeteg ötletet lenyúlt. A programozási következtetés (miért 2-3mp a control panel) az tényleg aranyos volt. Az EU döntésre visszatérve. Az EU azárt hozta ezt, mert ha az M$ olcsóbban adja a light verziót, akkor az OEM csatornákon könnyebben az terjedhet el. Ergo mag alá vágna vele. Ha nem adja olcsóbban, akkor az EU következő vizsgálata könnyen lehet az, hogy hogy is vann a butább okosabb verzió ár eggyezése? Ráadásul ezek után egy ilye nvizygálat vége lehet az, hogy mivel létezik a piacon MP nélküli verzió, forgalmazási korlátozást vezet be az EU területén az MP-s verzióra.
Az ok pedig elég világos. Az EU nem egyszer kifejtette, hogy a Linuxot is komoly téneyzőként szeretné látni a piacon. pl: németek franicák eléggé a linux mellett állnak.
Hogy miért szól bele? Nos azért, mert beleszól abba is, hogy a termlékeken a tagállamok területén a tagállam nyelvén írt címkek ell legyen, az élelmiszerek minőségét is szabályozza, és millió mást.Nem tálcán kínálja fel a fogyazstót a gyártónak, hogy azt tegyen vele amit akar. Ez az érem egyik fele. És amiért ez az egész topic szintén flame: Aki akar választhatja desktop-ra linuxot is. Számos "nem elvadult" júzert ismerek (rengeteget tényleg, alapból 20 jut eszembe csak a szűk környezetemben) aki köszöni szépen remekl megvan a windows nélkül. Köztük énis. De nem állok le itten arról vitázni "miért szar a win", vagy "miért jobb al inux". Aki amelyiket választja/használja az tudja miért teszi és kész. Nem helyes, ha a katolikus győzködi a reformátust, az ő hite miért jobb. Értitek a hasonlatot gondolom.:)
Abban is egyetértek az előttem szólókkal, hogy aki nek gondja van a winnel az végre ne pofázzon a levegőbe, és fikázzon ész nélkül, hanem álljon át linuxra/bsd-re, stb... Álljon át, használja,és örüljön a rendszerének. Még vulgárisabb leszek!
Alkosson valamit, végezzen hasznos tevékenységet a másik fikázása helyett. Ha linuxos vagy: Írj doksit, fordíts, programozz, debuggolj, magyarán építsd a linuxos közösséget.
Ha wines vagy? Nos a win platformon legalább annyi a teendő, mint a többin. Ha találsz hibát jelentsd. Ha tudsz jó megoldást publikáld. Ha segítséget kérnek tőled segíts! A Wines fórumok legalább annyira tele van segítség kérő üzenetekkel, mint al inuxosak. Mindnekinek van dolga, csak észre kéne venni. Végszó: Ne fikázz, van dolgod a saját portádon épp elég:)
Ne sértődjön meg senki. Nem bántásiból írtam. És gondolom sokan egyetértenek velem.