Hajrááá West Brom Gera Sok sikert!!
  • REALista
    #1648
    Gera Zoltán régi-új álma nehezen teljesült. Két Premiership-szezon után, 2006-ban kiesett az élvonalból a WBA, s bár 2007-ben a Wembleyben playoff-döntőt vívhatott a Derby Countyval, ám kikapott az idei PL-szezonban harmatgyenge, egy győzelemmel tökutolsó gárdától. Az utóbbi két évben rengeteg "állítólagos" kérője volt a 29. születésnapját pár napja, április 22-én ünneplő középpályásnak, a nagy négyesen (MU, Chelsea, Arsenal, Liverpool) kívül szinte mindegyik elsőligás csapattal összeboronálta a magyar és az angol sajtó a mágikusnak tartott magyart.

    Mégsem sikerült elszerződnie Birminghamből (a klubja semmi pénzért nem engedte), s mivel hamarosan lejár a szerződése, a Bosman-szabály alapján ezúttal már nincsen szava a Bromnak, nem akadályozhatja meg Gera távozását, aki ingyen léphet le a Hawthorns-ből. Kérdés, így, hogy feljutott Tony Mowbray együttese, és Gerának nem is ment rosszul a játék (nyolc gól a ligában, két gól az FA-kupában), érdemes-e váltania. Játékosügynöke szerint egy spanyol élcsapat is érdeklődik iránta, ám az angol focit és kultúrát igencsak kedvelő Gerzson szinte biztos, hogy nem fog belevágni egy újabb kalandba - tán még Anglián belül sem. Meglehet, nem is lenne érdemes, hiszen teljesült a vágya, feljutott csapatával a Premiershipbe (pár hete úgy nyilatkozott, hogy ezt még az FA-kupa-döntőbe kerülésnél is fontosabbnak tartja).

    A WBA-nál már régóta sürgetik, hogy hosszabbítson, s most, hogy "nem a Real Madrid, de egy nagynevű spanyol csapat" is érdeklődik (?) iránta, biztos, hogy élete legjobb szerződését kötheti meg egy PL-be jutott együttessel az exferencvárosi kedvenc. Már 29 éves, ami a labdarúgásban "késői középkornak" számít, újdonsült kispapa, a családjára is gondolnia kell, amely a hírek szerint nagyon jól érzi magát Anglia szívében - ezeket is figyelembe véve 99 százalék, hogy napokon, esetleg heteken belül szignálni fogja új kontraktusát az egyik legjobb magyar labdarúgó.