"találmányomat Németországban, a világ talán legszigorúbb szabadalmi hivatalában már 1992. november 5-én elismerték és elfogadták. Megjegyzem: Németországban a találmányok újdonságát, gazdasági és tudományos vizsgálatát egy 650 főből álló tudós társaság végzi, amely szükség esetén más kutatóintézeteket is bevon. Ugyanakkor eljárásom leírását a világ minden plazmakutató és -gyártó intézményének megküldték, hogy azok - ha kell - megtámadhassák a patentet. (Hátha tévedett a Német Szabadalmi Hivatal.) 1993. március 3-án írásbeli értesítést kaptam, hogy találmányommal szemben nem merült fel elfogadható ellenvetés. Ez azt jelenti, hogy a világon senkinek sincs joga kétségbe vonni szabadalmam tudományos értékét, gazdaságosságát, használhatóságát!" a cikk
Itt van a lényeg.
"politikai nézeteit osztja meg mindenkivel, amikor a találmányáról van szó"
Mivel a találmánya megvalósítása összefügg a politikával. Ugyanúgy, mint ennek a termoakárminek a megépítése. Ha energiaipar nem támogatja, az energia-lobbynak pedig kifejezetten nem érdeke, söt érdekébe ütközik a találmány, akkor nyílván nehéz befektetőt találni. Nem mindenkinek van otthon egy milliárd forintja. Az energiaipar abból él, h energiáért cserébe PÉNZt kap. Ha vízzel kell valamit megtölteni ahhoz, h energiát nyerjünk, akkor a folyamatból kihagytuk az energiaipart...
"Nos azt megtartja magának, mert a tudósok (akik szerinte istennek képzelik magukat) úgy sem értik meg felkiáltással."
Ez hülyeség. Ha meg akarja magának tartani, akkor sem ilyen "felkiáltással".
TV- vagy rádióriportban nem fog képletekkel dobálózni, csak amit fontosnak tart. Ha igaziból érdekel a találmányának működése, akkor keressd fel személyesen, és beszéld meg vele szakmai kérdéseidet. Ha kitérne a konkrét válaszok elől, nyugodtan kérdezz rá mégegyszer, vagy h miért tér ki! Vitass meg vele mindent, amiben kételkedsz!
Azzal, h neten olvasok róla 1-2 dolgot, aztán már le is írom, nem lehet érdemben véleményt nyilvánítani. Ja egyébként hol olvastál/hallottál róla, vagy találkoztál vár vele?
Megtalálhatod őt az irodájában: a Magyarok házában az Asztóriánál, asszem az első emeleten van, de a portás megmondja.
(Komolyan ajánlom a találkát.)
Nekem (és az előadásain) azt mondta, h az egész világra szólóan védve van a találmánya. Bár ezt nehéz finanszírozni a csekély adományokból...
Az ottani tv-k alatt nem a populáris adókat értettem, hanem az "alternatívabb" tv-ket.
(Ha jól tom, az rtl klub 49%-ban a német rtl tulajdona, így a Fókusz és Aktív szintű bulvár műsorai nagyon hasonlatosak.)
Kevésbé fontosabb:
"Azt hittem, nem beszélhetek róla, de aztán egyeztettem faterral és deigen."
Ha valamiről akarok is beszélni, meg nemis, akkor annak rébusz lesz a vége. :)
Ebből következően egyáltalán NEM vártam el, és továbbra sem várom el, hogy kitaláljátok, mire gondolok. (Azt sem várom el, h elhiggyétek amit írok. Magánügyetek.)
"Amerikában volt egy ambiciózus nukleáris rakétahajtómű terv, a NERVA, amely azonban soha nem készült el, így ezzel szintén nem emelkedhettek el a földről."
Miért nem? Miért fagyasztották be a tervet? Miért hiszed azt, h amiről nem tudsz, az nincs és nem is volt?
További szörszálhasogatás:
"de szerintem ami rádióaktív, az összeegyeztethetetlen az életünkkel."
Ott van az "ami", ami utalás az előző mondat végén szereplő "rádióaktív hulladékot"-ra.
"A számok önmagukért beszélnek: a két atomtámadáson kívül csak nagyon korlátozott számú sugárbetegséggel járó baleset fordult elő a világon."
Köszi, h kiemelted. :) De szerintem továbbra is félreírták. Ugyanez a mondat "a két atomtámadáson kívül" nélkül:
"A számok önmagukért beszélnek: csak nagyon korlátozott számú sugárbetegséggel járó baleset fordult elő a világon."
elhaggyuk a felesleget:
"baleset fordult elő a világon."
kívül ~ leszámítva, nem tekintve, nem számolva vele
A két atomtámadást leszámítva kevés baleset történt.
atomtámadás mint baleset
Akiket eddig megkérdeztem (haver és tesó), mind így értelmezték.
Ja és a papolással kapcsolatban:
"fel akarja lendíteni magyarországot" -> fel akarja lendíteni Magyarországot