• noss
    #55
    Üdv az sg.hu fórum atomfizikusainak! :)
    Nem 0, főleg nem |0| az amit eddig felmutattam, még egy töredékinfo kellett volna, és kis (NEM internetes) keresés után te is eljutottál volna a vízenergiáig (részletek lentebb).
    Ja, a "prutóniummos NASA-űrhajó"-t javítanám, plutóniummal hajtott NASA rakétára. Pontosan nem tudom, de a lényeg, h az űrbe akartak vele feljutni (természetesen személyt nem szállított, mert kísérleti volt) és hogy felrobbant. És ettől megemelkedett az emberek (élővilág) sugárzása. (forrás: gSZ előadása)
    Említettem, h a radioaktív sugárzás összeegyeztethetetlen az élettel. Ezt a sugárzás jelentős mértékű emelkedésére értettem, amit a radioaktív hulladékok IS okoznak. Azzal, hogy te beillesztettél egy szöveget egy mosolygós linkkel, hogy "bizony az ember is sugároz", nem mondtál újat. (Hogy pontosan mennyire, az meg jelen témában lényegtelen.)
    "Az idézet részt a BME Nukleáris Technikai Intézet tudósai állították össze"
    Erre akkor bemutatnám a következő oldalon talált mondatukat:

    "A számok önmagukért beszélnek: a két atomtámadáson kívül csak nagyon korlátozott számú sugárbetegséggel járó baleset fordult elő a világon."
    itten van ni!

    EzeXerint baleset volt a két atomtámadás...
    Oké, félreírták. De az irományuk összességében (amennyit olvastam belőle) akkorsem tetszik, láttam filmet a Csernobil környékén (falvak) mai napig ottélő emberekről, akik nem 145-en vannak... Nagyon palástoló szöveg, mintha egyenesen kéne nekünk a sugárzás.

    "Bár felteszem a te tudásod olyan mérhetettlen, hogy simán megkérdőjelezed az ő munkásságukat is..."
    Nincs szükség ripacskodásra.. :)

    Néhány kérdés:
    Találóskérdés: összesen (kb) hány atombombát robbantott fel csak az usa?
    Alapvető ismeretek alatt mire gondoltál?
    Soroljátok fel plz egy termonukleáris reaktor előnyeit! Meg esetleg hátrányait.

    Azt hittem, nem beszélhetek róla, de aztán egyeztettem faterral és deigen. Szóval az alternatív dolog, amire csak célozgattam, az a vízenergia lenne. =) Gróf Spanyol Zoltán (gSZ) a feltaláló és szabadalmaztató neve. Ő úgy tudja, csak működő dolgokat lehet szabadalmaztatni, ezért is állította elő ketyeréjét a német engergiaügyi hivatal (nemtom a nevét), és ezért engedték (2 éves herce-hurca után) bejegyeztetni. Ők állították hivatalosan, h működik. GSZ kinn élt Németo.-ban sokáig, az ottani tv-k valamivel őszintébbek, mint a hazaiak. Innen származik a NASA-s info is. :)
    Magamról (nem gizdulásként) pedig annyit, h kiskoromban jobban érdekelt a téma: ált. isk.-ban haverommal együtt olvastuk ki a saját MiMicsoda: Atomenergia (WAS IST WAS: Atomenergie) c. könyvet.