• BiroAndras
    #64
    Én is firefox alól nyomom, amióta van. Előttem meg Firebird, meg mozilla, netscape. IE-t gyakorlatilag cask akkor használok, ha nem a saját gépem előtt ülök. Meg nagy ritkán előfordul valami spéci oldal, ami csak IE-vel megy. Pl. a WindowsUpdate.

    Egyébként a júzerek többsége nem lustaságból nem cseréli le az IE-t, hanem mert soha életében nem hallott másról. Sőt, azt sem tudja, hogy mi az a böngésző, hanem amikor az IE ikonra kattint, akkor ő az internetet nyitja meg.

    Vállalatoknál meg meg szintén nem cserélik le, ha nincs gond vele, mert a csere fölösleges plussz munkát jelentene a rendszergazdáknak. 1-2 gépre nem gond felrakni és frissítgetni, de több száz vagy több ezer gépre már komoly munka.
    Nálunk 13 telephely van az országban szétszórva, összesen 185 géppel. Tuti nem fogom végigjárni mindet, hogy feltegyem a firefox-ot, és minden egyes júzernek elmagyarázzam, hogy hogy kell használni. Plussz még a főnökömnek is el kéne magyarázni, hogy miért éri meg a csere, és hogy ez teljesen biztonságos, meg hogy nem kerül pénzbe.