A közlekedés mostanában, közlekedési szokások, morálok és az ezzel kapcsolatos esetleges problémák
  • Z
    #77
    Én is pesti vagyok, és közlekedek gyalogosként, biliklivel, és autóval is, régebben motorral is jártam.

    Az autósok között vannak a legnagyobb tuskók, olyanok, akik már maguktól hasadnak. A közlekedési morál kib@szott sz@r pesten. Tolakodik, furakszik a jónép. Legtipikusabb, amikor valaki nem hajlandó végigállni a sort, és oldalról beáll előre. Na erre mindenki bepöccen, mindenki ideges lesz, és tovább gyűrűzik a agresszió.

    Az autósok többsége egyáltalán nem előzékeny. Sem másik autóssal szemben, sem gyalogossal, vagy kerékpárossal szemben.

    Engem majdnem elgázolt egy maca, amikor balra kanyarodott, később egy gyökérházi (ez jobbra kanyarodott) és meggyőződőtt arról, hogy nem jön autó sem balról, sem jobbról. De arra az útra elsőbbséget kell adni a gyalogosnak amelyikre kanyarodik, KIJELÖLT GYALOGOS ÁTKELŐHELY HIÁNYÁBAN IS! És menjen a jó fenébe az, aki nem tudja a szabályokat.

    Kerékpár: nos legszívesebben instant csavarhúzót vinnék magammal karcolgatni azoknak az autóit, akik rámhúzzák a kocsit. Totál élteveszélyesek az autósok a kerékpárosokra nézve. Még akkor is, ha a kerékpáros nem Baktalóránthazai öreg apóka, és mindig, minden körülmények között szabályosan, körültekintően jár el. Kerékpárutak: ok, van pár, de közel sem annyi, mint pl Bécsben. Nagyon gyorsan lehet(ne) vele közlekedni. Nem zajos, és nem is szennyezi a levegőt.

    Gyalogosok: hát itt is vannak gyökerek bőven. Úgy megy át az úton, mint aki meg akar halni, szét sem néz, csak megindul lehajtott fejjel, és battyog át gyök2-vel. Másik: két mamika két hatalmas bevásárló szatyorral, és természetesen hallókészülék nélkül elfoglalja a teljes járdát. Parkoló autó miatt úttesten előzni képtelenség. A mamikátak meg mégsem lökhetem szanaszét, mint a tekebábukat.

    Nagy kedvencem a Margit-szigeten a futócsíkon közlekedő gyalogos sétáló emberke, akik totálisan nincsenek tisztában az őket körülvevő világgal, és élik a kis életüket. Ha jövök velük szemben, eszük ágában sincs lehúzódni. De van, hogy én sem tudok, akkor lassítok, és vagy megállok, vagy nem. Sajna volt már ilyesmiből ütközés, sérülés nélkül szerencsére.