A közlekedés mostanában, közlekedési szokások, morálok és az ezzel kapcsolatos esetleges problémák
  • Z
    #103
    Azért zebránál nagyon vigyázz, mert ott a gyalogosnak van elsőbbsége, és nem csak ott.

    Ha kanyarodáskor azon az úton halad át gyalogos, amelyikRE kanyarodsz, akkor a gyalogos elsőbbséget élvez Veled szemben kijelölt gyalogos átkelőhely hiányában is!

    Az idős emberekkel kapcsolatban egyetértek, azonban a 12 éven alattikkal kapcsolatban nem teljesen. 8 évesen már a málhászsákkal rohangáltam edzésre, ezenkívül mivel marhára időre mentem (minden reggel 6-tól 7-ig volt úszóedzésem, aztán 8-tól suli), leszálltam a troliról, és már rohantam is át a pirosnál álló autó között...érdekes dolog, de nálunk a többség így csinálta, és soha egyetlen baleset nem lett belőle. Igaz, akkor olyan kicsi voltam, hogy gőzöm sem volt, milyen érzés lehet egy ütközés egy autóval. Azonban most - hogy egyszer elgázoltak, és kétszer majdnem - mert egyes autósok nem tartják be a KRESZ-t, talán azért, mert nem is ismerik - már alig merek lelépni, néha még zebra előtt is fosok.

    A minap jöttem haza autóval, az anyósülésen ültem, és egy kedves hölgy a szembe jövő sávból kishíján fasírtot csinált belőlünk, mert azt hitte, hogy balra kanyarodni kis ívben kell. Mivel sok balesetet láttam, már el is képzeltem, hogy hogyan ütközünk, szép lassan, ahogy az autó eleje bejön, pozdorjává zúzza a térdem, és megfog a légzsák...szerencsére a cimbi elkapta a kormányt, és dudált hosszan, de a "killer" csak jött tovább, és bambult előre. Többek között az ilyenek miatt is hagytam abba a motorozást.

    Jó lenne, ha lenne egy Humvee-m, mert akkor leszarnám az idiótákat. Összetörném azt, aki szabálytalanul közlekedik, és én szinte karcolás nélkül úsznám meg. :D