Lehetőleg a beszúrt képek ne legyenek nagyobbak 800x600 képpont felbontásúnál, illetve figyelj a fájlméretre is!!!
Nagy(fájl)méretű képeket URL-lel szúrj be!!!
-
Köszi.
A textúrázást a következő képpen csinálom:
Vegyük mondjuk az uazt, Ami állt fekete részekből, krómból, a fülkebelsőből, az ülésekből, lámpák indexek, és maga a kaszni.
A Zmod2.0-val megnyitom, és a kasznit szétszedem:jobb-, baloldal, hátfal, homlokfal, tető. A fekete és króm részekkel nem foglalkoztam, ezek úgyis egyszinűek.
Exportálom a szétszedett cuccot, de nem psm-ben, hanem oldz3d fájlban. Ezt aztán megnyitom a zmod1.07-tel, és azzal textúrázok a következő módon:
Kiválasztok egy elemet, mondjuk az elsőfalat. A felső kis kockák közül kijelölöm a 3.at (Faces), majd rákatt a kiválasztott elemre. Majd Select/Quard, (vagy amelyik kijelölő éppen kell) és kijelöljük ami nekünk kell. Ez alatt a menüsor alatt van 3 gomb, a középsőt benyomjuk(sel) Majd ismét a menüsorban:Surface.../Mapping.../Assign UV.
A 4 nézet közül az egyiket át kell tenni UV Mapper nézetbe. Ha jól csináltuk, ott kell lennie a kilyelölt dolognak.
A textúrának szánt képet töltsük be:
Material Editor(E betűt megnyomva is előugrik)
A primary texture melletti kis négyzetbe pipa, majd load map - add.. kiválasztjuk a textúrát és ok. Ja, a load mapp gomb mellett lévő apply as: mix with color legyen. Ha megvan, ok. Ha ott a textura, és a kijelölt cucc is, megszüntetünk minden kijelölést, Select.../None és katt abba az ablakba, ahol előbb kijelöltünk, és engedjük fel a sel gombot. A kis kockákat váltsuk át objects-re, és innentől ugyanúgy alakíthatjuk az UV Mapperben a kijelölt dolgot mint minden mást.
Ha sikerült a textúrázás, akkor mentés máskét, majd megnyitás zmod2-vel. Én össze szoktam attack-olni mindent, majd megnyitom az eredeti psm-et, majd kitörlök minden alkatrészt, kivéve a zöld köröket(csak amiket textúráztunk). Belemásolom a textúrázott cuccot, export psm-be, és kész. A textúrát megcsinálom dds-nek, mellé ugye a tobj és mat file, végül a base.desc-ben átírom, hogy az elem mit használjon.
Remélem, nagyjából érthető.