• Gyöször
    :D haverom monda (olaszba jár motorokért hetente), hogy náluk minden 1500 euró. Mindenre 1500at mondanak :D de az meg most inkább 500 ezer körül van. Végülis erre akartam célozni, hogy 300ért nem sok jó állapotút lehet találni. Meg aztán még be kell hozni és papírozni. stb.

Egyébként tény, hogy nagyon jó motorok, de egy 1988as honda CR el rendelkezem, aminek konkrétan 60 ezer forintért kellett vízpumpa deknit vásárolni mert szétrohadt. Jó persze ez krossz, meg ilyeneket rá lehet varrni, de egy motorban sem szokott kopó alkatrész lenni a vízpumpa dekni :D Tehát nem eséskor sérült.

Igazából ámulok bámulok hogy egy ilyen öreg motorral meg vagy elégedve. Én mindig jó motort próbáltam venni, de valami mindig kicseszett velem. Kuplung, főtengely, akármi.

Ja és respekt és peace de ez erős kijelentés
    "Ezeken nem kell vízpumpát meg elektromosságot kókányolni!"
    Az én motorom lég/olaj hűtés, épp a CR tapasztalatok miatt válaszottam ilyet. Na én már hitelensen kijelenthetem, hogy nem kell vízpumpát szimeringezni, csapágyazni :D Egyébként őrült összeg, egy VFRes cimbora kínlódott múltkor vele.

Az elektromosságról meg köztudott, hogy az afrika fesszabályzója hűtésproblémás. Látogasd meg ezt az oldalt:
    Africa - KT itt a klubotok egyik magasrangú tagja (esetleg alapítója is nemtom) felhívja a figyelmet, hogy át kell tenni jobban szellőző helyre. Nemhiszem, hogy csak terep használatkor jön ez jól, pld dúgóban araszolva is izzik a fesszabályzó. Ez a Yamaha Tenere sorozatnál is probléma, ők extra hűtőbordákat szoktak rárakosgatni, PC proci hűtő meg ilyenek. A Honda Transalp sorozat is megbízható széria, de gyújtáselektronika problémákkal küzd. (600asok) 1988 körüli.

Az MZ is fesszabályzó problémák, de csak akkor ha egy rossza akksival tönkremegy a gyári. Utána a kisipari hulladék álítólag sosem lesz jó.

Suzuki DR nek meg más baja van azt már nincs kedvem ecsetelni. :)
    Az ETZ-m 130as végsebességre volt képes, 110es utazónál evett 5,2 őt. 2 személlyel meghalt, felkopogott a hátulja, és kényelmetlen volt gubbasztani rajta. A DR 4,5 - 4,8 at eszik. Terepen rövid távokon 5,2. Ezzel is 110el járok. Lényegesen jobb. De drágább is. Rövid távokra most is akarok venni egy MZ-t azért kár beindítani a DR-t.

Afrikából azért írtam 1,2 milát, mert ami nekem tetszett, az RD07 meg amit szívesen és bátran meg is mernék venni, az annyi. Ez van.

Jólegyé!