• Lola.
    Ebből a szempontból fejlesztő vagyok, habár a saját termékeim a munkaadóm tulajdonát képezik igy nem befolyásolja a szoftverlopások megítélését, nekem semmivel nem rosszabb, ha lemásolják a termékemet, ugyanannyi pénzt kaptam érte mikor elkészült, onnantól pedig nem érdekel...

"Ha az ingyenes vackot választja az miért jobb az ADOBE-nak ?
    Valószínűleg semmiért, mert később, ha felnő és úgy dönt, hogy vesz is egy hivatalos verziót, nem a photoshopot fogja választani, mert neki az ingyenes rajzprogram is jó."

Marhaság. Ha az illető feladatának megfelel egy ingyenes termék, akkor kötöznivaló bolond, hogy később pénzt ad ki egy fizetős programért... Tanulás/megismerés céljával burkolni a lopást szintén népszerű agymenés a tolvajok körében, de sajnos nem jogos, ugyanis az összes komoly szoftvernek van kipróbálható változata (ms serverek pl. 180 napos teljesértékű termékek, nem holmi 30 napos szutykok amint a shareware-eknél megszokhattunk), ezen kivül ott a campus agreement stb-stb. Ez sem nyert.

"Ezek a törvények rosszak, és nem csak azt büntetik, akiket pont kellene."

Nosza, akkor ne büntessünk senkit, lopjon, csaljon, hazudjon mindenki!

"Ha egy termék eladásához rendőri fenyegetettség kell, ott komoly probléma van."

Érdekes módon civilizált országokban alacsony a lopott szoftverek használata, igy egyet kell értsek veled: komoly probléma van AZ EMBEREKKEL!

"Ha a másolatok aránya világviszonylatban 30-70%, az azt jelenti, hogy több 10 millió ilyen "bűnöző" van a világon."

Nocsak, mégegy korlátolt, aki az alábbi elvet követi?!?!

"Egy másik érdekes dolog, hogy az amit mindenki, vagy legalább is sokan csinálnak, de ellenkezik a tv.-el gyakorlatilag nem számit."

Ezek szerint csak jó magasra kell emelni a bűnözők számát és máris legális lesz amit csinálnak. GRATULÁLOK!

"Aki érdekelt a szoftver bizniszben az mindig úgy fogja érezni, hogy lopják a pénzét, ha egy másolatot lát. Sajnos soha nem tudjuk meggyőzni őket az ellenkezőjéről."

Még jó hogy nem... Gondolkozzál már, ha téged károsítanak meg (tökmindegy mennyi pénzzel, legyen csak az illegális másolatok megszüntetésével nyert pénz a másolatok 10%, máris milliárd dollárokról beszélünk) akkor majd én meggyőzlek, hogy hát olyan sok ember lop meg téged, ne akard már őket ebben meggátolni. Bullshit.