• aaaaa
    Nem tudom hogy Lola rendőr, szoftver fejlesztő/forgalmazó, vagy BSA ügynök. De úgy érzem egy BECSÜLETES jóérzésű ember nem tud annak örülni, ha normális, amúgy a légynek sem ártó embereket , agresszív mohó cégek, az általuk kizsarolt erkölcstelen törvényekkel földönfutóvá tesznek.
    A hivatásos hamisítókat teljes mértékben elítélem !!!
    De amikor a tíz éves kisgyerek másol, vagy letölt magának egy photoshopot és rajzolgat vele, azt nem érzem egyáltalán bűncselekménynek. Ha az ingyenes vackot választja az miért jobb az ADOBE-nak ?
    Valószínűleg semmiért, mert később, ha felnő és úgy dönt, hogy vesz is egy hivatalos verziót, nem a photoshopot fogja választani, mert neki az ingyenes rajzprogram is jó.
    Ezek a törvények rosszak, és nem csak azt büntetik, akiket pont kellene. Ha egy termék eladásához rendőri fenyegetettség kell, ott komoly probléma van. Az itt hozzászólók valószínűleg a törvény irreális bütetései ellen tiltakoznak, nem is alaptalanul. Miért nagyobb bün, egy végfelhasználónak egy 25e FT-os programot LEMÁSOLNI, mint 25-e FT-értékben valami valós anyagi javat lopni ?
    Még egyszer. Amit már leírtam a hülye autós példa több helyen is sántít. Mert teszem azt ellopod azt a Mercit. Egy nap múlva megtalálják nálad sértetlenül, akkor visszakapja a tulaj, kár ugye elvileg nincs (minimális). Természetesen a lopás fennált, de a kár megtérült !!! Ha a szoftveres eljárásmódot követnénk : a tolvaj visszadná a tulajnak a Mercit, plusz kifizetné a vadonat új árát a kocsinak, még ha az akár tíz éves is.
    Ez az ami kifejezetten felháborító.
    Ha a másolatok aránya világviszonylatban 30-70%, az azt jelenti, hogy több 10 millió ilyen "bűnöző" van a világon. (Még egyszer nem a HAMISÍTÓKRA gondoltam.)
    Ezekből a szerncsétlen kisemberekből meghurcolni, kisemmizni, pár 100-at, vagy ezret "elrentettés céljábol" legalább olyan bűn , mint a tüntető tömegbe belelőni egy sorozatot.
    Nem kellene itt egymást szidni és anyázni. Aki érdekelt a szoftver bizniszben az mindig úgy fogja érezni, hogy lopják a pénzét, ha egy másolatot lát. Sajnos soha nem tudjuk meggyőzni őket az ellenkezőjéről.