• Jeff Gordon
    A hangulatot értem, meg az autóverseny példát is, de te meg azt értsd meg, hogy 80 éve rendeznek foci vb-t, és Afrika most kapta meg először, hangsúlyoznom, mondom még egyszer, először, a rendezés jogát. Nem egészen tudom, hogy tudod-e ez mit jelent, de tételezzük fel, hogy tudod. Láttál már afrikait elégedetlenkedni a vuvuzela miatt, mert én még nem. Az értelmes ember meg elviseli, és aki kint van, és külföldi hidd el egyáltalán nem zavarja, csak szurkol a kedvenc csapatának, ahogy tud.

10-12 évesen óriási F1 rajongó voltam, és sokszor a német rtl-en kellett néznem az időmérőt, szabadedzéseket, egy szót tudtam németül, és idegesített a hadarásuk, de csodák csodájára, csak végig tudtam nézni. Szóval, ebből azt akarom kihozni, hogy aki szereti a focit, aki érdeklődik a foci iránt, az így is megnézi. Tételezzük fel, nagyon jó játék zajlik a meccsen, akkor az meccs nagyon jó, de nem feltétlen a hangulat miatt, hanem a játék miatt. Nem? Láttál már olyan meccset, ahol a hangulat első osztályú, a meccs viszont borzasztó unalmas? Biztos van ilyen, de nem jellemző, és főként az ember 10 perc után kikapcsolja.

Még két dolgot, én örülök neki, hogy Afrika rendezhet vb-t, így meg lehet ismerni őket is kicsit jobban, a kultúrájukat, ahogy szurkolnak, stb stb. Ha te ezekre nem vagy kíváncsi te bajod, de szépen megkérlek, hogy ne oltsál már le minket, mert kiállunk a kultúrájuk mellett, és végképp megkérlek, hogy ne forgasd ki a szavaimat, én nem azt mondtam, hogy "k*pja be mindenki", hanem azt, hogy felesleges a hiszti miatta. A kettő között van egy elég nagy különbség. A másik, hogy nehogy már mi mondjuk meg nekik, hogy hogyan szurkoljanak, milyen hagyományokat őrizzenek... Te sem örülnél neki, ha hazánk rendezne valamit, és külső országok beleszólnak, hogy a helyszínen Te hogy szurkolsz, mert hogy az őket idegesíti, a sportnak nem ez a szelleme. Oh, és képzeld, nem 4-5 meccset néztem meg eddig, csak azok érdekeltek jobban, ahol tudok valakinek szurkolni.

Igazából az írásomra nem kell válaszolni, köszi.