• Ratty
    Hello neutro! Én azért megpróbálnék reagálni a hozzászólásodra:) Elvileg csak jövőre leszek csillagász hallgató, és még vagy 5 év mire kozmológus, de ha ebből nem következne azért valmenyire otthon vagyok a témában:P Na jó addig amíg a matematikai korlátaim engedik:)
    Szóval midenképpen ott van a hiba, hogy az emberek többsége 3 dimenzióba gondolkodik! pedig legalább négyben kéne, sőt ha a húrelmélettet vesszük alapul "kicsit" többen:P Az időre van egy általános definíció, de talán az nem is a legjobb...az elején a topicnak volt a vita, hogy menyi lehet a fény sebessége...nos csak vetítsük le az egészet a klaszikus fizikára, és definiáljuk a sebességet...talán kicsit átértékelik az okoskodók! De ha nem lenne ez elég kezdhetjük kvantummechanikai alpokkal is az egészet...vagy az einstein féle relativitással is:P Ha a tér tágult, és a fénysebesség "abszolút" akkoris kellet valamihez viszonyítaniuk, és ha az anyag állandó volt és a tér tágult közötte, akkor a térben mozgó fotonoknak is más lehetett a sebességük (és akkor még az idő dimenziójáról em bezséltünk)!
    A végtelent meg egy emberi aggyal nehéz definiálni, de ahogy te mondtad az még egy ésszerű dolog is, de csak 4D-ben! Ha vszünk több dimenziót, akor tegyük fel h nem csak ez az egyfajta idő lehet abban a több dimenzióban! Például az az egyenlet ami leírja a mindenséget, vagy a húrelmélet is akár, mert ha midne húrra külön 4D-t veszükn akor is több idő dimenzió van benne!
    És akkor még a párhuzamos univerzumokról nem is beszéltünk:)

Papabear: "Ezek szerint amit eddig ősrobbanásnak írtak le az valójában két párhuzamos univerzum rezgés közbeni találkozásakor létrejövő "hullámzás" volt" Ez szerintem lehetséges álíltás, de ehehz alapból feltételezni kell a több dimenzió létezését, és a párhuzamos univerzumokat...és felemrül a kérdés, h ha vannak péárhuzamos univerzumok, akkor mi volt a "két párhuzamos univerzum rezgés közbeni találkozása" előtt...két páhuzamos üresség???

És az egy igen hülye feltételezés, hogy "Mi van a 78 milliárd fényéven kívül"! Ha elfogadjuk azt h a tér és az idő ott keletkezett, akkor az időnek is van kezdete, és a jelenséget saját amgával írjuk le:P És a teren kívül talán ott van a semmi...vagy egy másik párhuzamos univerzum...

Azt azért még hozzáraknám, hogy akik az elején fikázták a tudósokat, azok bekaphatják...akik ezt a bejelentést tették, azok foglalkoznk ezzel! Mellete még ott vannak a többiek is, akik a tudomány többi ágával foglalkonak, és ők kutatják azt amit ti kérdeztetek!

Jah és neutro teljes mértékben egyetértek ezzel:"minden tiszteletem azoke az embereke, akik ebbe a rohadtul megfoghatatlan es keves sikerelmennyel kecsegteto temaba fognak bele, met ok az igazi batrak. Mert tudjak, hogy lehet, hogy 10 vagy 20 ev utan sem jutnak semmire es nem lesznek okosabbak. Ehhez kell a batorsag es onbizalom."!!!

Mára ennyi a meséből:P