a véleményetekre vagyok kiváncsi
  • [NST]Cifu
    Ilyen téren szerintem általános a felállás. Tény, hogy a régi vasakat tényleg megbízhatóbbra építették, "volt anyag bennük". Az olasz autók mondjuk külön "csodák" a haver most adta el a Fiat Stilo-ját, 30.000km-nél már tünt el belőle az olaj. Szép eredmény... :))

Anno egy autószerelő ismerős mondta, hogy a Citroën-szerelőnek minimum 3 csuklója van, mert olyan nyakatekerten lehet hozzáférni mindenhez. Amennyire én látom a többi autógyártó is "felfejlődött" hozzájuk, mert mostmár szinte bármilyen autó esetén reménytelen még egy egyszerű ékszíjcsere is az út szélén, pár kulcsal, mint anno a jó öreg Ladáknál, Skodáknál :)))

A személyes kedvencem egy kis Honda (ha jól emlékszem a tipusra) volt, ahol az olajbetöltő nyílás fölött mentek el az üzemanyagcsövek (?). Mondjuk oké, tölcsérrel simán feltöltöd, de "parasztosan", a flakonból ez enyhén mocskos meló volt... :)))
    Vagy édesapám Mazda B2500-a, amelynél ki kellett operálni az akumulátort ahoz (mivel le vannak rögzítve, ez is csak villáskulcsal megy), hogy kicseréljem a fényszóró izzót. :)

Szóval az a szempont, hogy szerelési ergonómia, úgytünik eltünt a sűlyesztőben. Erre a kedvenc viccem (ami sajnos nem vicc!):

A formatervező elsődleges feladata, hogy megnehezítse a gyártó, és lehetetlenné tegye a karbantartó munkáját.