a véleményetekre vagyok kiváncsi
-
Nézzük pontról pontra:
- Az egész hidraulikus rendszer is a vezérműszíjra van kötve, ami nagyon megterheli a motort.
Így tervezték, szóval valószinüleg nem terheli túl.
- Szervízeléskor nagyon nehéz egyes alkatrészek cseréje, tervezési, átgondoltsági hiba. Gondolok itt az olajszűrő cseréjére is.
Szerinte lehetne sorolni, hány gyár autóiban okoz gondott az olajszűrőcsere komolyabb megbontás nélkül...
Lent már említettem a szerelési ergonómiát, hát én azt vallom, hogy a legtöbb mostani autó terén ezt a szót már dobhatjuk a kukába - nem csak a Citroen esetében...
- Az igaz, hogy a rugózásuk elsőrendű, de miért kell az autónak leállított helyzetben teljesen leülnie ? Úgy néz ki , mintha elromlott, bedöglött volna, emelett még hátra beszállni is nehéz így.
Azért ül le, mivel nincs nyomás alatt a hidraulikarendszer. Bonyolult lenne úgy megoldani, hogy parkolás közben kitámasztja magát valahogy. Egyébként nézd az előnyét: nehezebb ellopni :)
És azért van valami feeling abba, ahogy a kocsi beindítása után szépen felemelkedik a kaszni :))
- A ciroen Jumpernak 10 -szer többször hullik szét a váltója, mint a Fiat Ducatónak.
Passz, a Jumperrel nem volt még dolgom, hallotam róla sok rosszat, az viszont tény. De mondjuk itt inkább a személyautókról volt szó :)
- Franciaországon kívül nem sok országban van Image -a a kocsinak, ez érthető azthiszem.
Hát nincs olyan imázsa talán, mint a VW-nek, ez is tény. De nem is olyan tömegautó (bár a VW árai miatt az sem éppen tömegautó...) :)