-
lehet hogy autópályán IS sok románt látni, de pl én, aki egy tipikus osztrák-szlovén-magyar autópálya kerülő út mentén lakok, közlekedek, látom, hogy erre járkálnak rengetegen, a kamionos barátaikkal együtt, akik szintén nem fizetnek, és jönnek inkább erre, ingyér. Ebben az esetben inkább húzzanak fel a pályákra, az irányukat tekintve most már végig is haladhatnak az országon, mégis ugyan annyit látok itt, kerülő ingyen úton, mint régebben, és ne az ingyenes főútjainkat nyomassák szét kamionokkal, száguldozzanak rajt, úgysetudnakmegbüntetni alapon. Mert aztán sok haszna az országnak nincs ezekből, akik A-ból mennek B-be, vagy A-ból szállítanak B-be, magyar érdekeltség nélkül, de még csak fogyasztás szempontjából se nagyon a vendéglátósok számára. Akkor meg fizess komám, mint bárhol máshol.
De ez érdekel a legkevésbé, hogy erre járnak, csak menjenek normálisan. És igen, magyarok is sokan idióták, épp ezért elég nekünk az a jópár barom honfitárs, nem kell mellé a sok csoportosan száguldó, vagy éppen a másik véglet, 60-al totyogó, hatalmas kamion-busz-autó sorokat generáló, többek között román rendszámú autó.
Hogy több 100, 1000 kilométert le kell vezetnie? Most őszintén, hol érdekel ez engem? Ettől már van "joga" hulla fáradtan közlekedni? Osszák be, pihenő időzzenek, nem igazán érdekel, hogy mit, de amíg attól kell tartani, főleg esténként, hogy az adott román/török/ukrán/szlovák, de akár MAGYAR vagy bármilyen kamionos, autós, aki szemben jön veled, nem alszik-e el éppen, kicsit gáz az egész. Nézzed meg a vendégmunkás statisztikát, nagy részt nem gyorshajtás, hanem elalvás, elbólintás a baleset oka.
De tudom, itt könnyebb rasszizmust keresni, mint azt alul valaki már menetrendszerűen megtette, azzal sok minden elintézhető ám. //nem feltétlen neked szól, téged láttalak meg épp//