• cement
    semmire nem válaszoltál abból amit írtam, csak szajkózod tovább ugyanazt.
    profilod alapján 11 évvel vagyok nálad idősebb, de nem kell sajnálnod, megvagyok nélküle, köszi. szarosgyerek korom óta közlekedtem egyedül biciklivel falun aztán városban, 14 éves koromban azonnal lett kismotor jogsim és vele együtt kismotorom, 1 hónappal azután hogy a 17-et betöltöttem, meglett a B jogsim és vele együtt az autóm is, azóta szereztem korlátlan A kategóriát és vezetek nagymotort. édesapám közlekedésmérnök és rally versenyző volt, autók között nőttem fel, szó szerint . nem vezetek naplót de összesen minimum 350 ezer kilométert már biztos mentem gépjárművel, legfőképp négy keréken. felváltva közlekedek sokszor napi szinten autóval, kerékpárral és 1000 köbcentis 120 lóerős sporttúra motorral budapesten és az egész országban. mindezt csak azért vázolom fel, hogy értsd, van némi közöm a vezetéshez meg a közlekedéshez és nem összevissza beszélek.
    jobb ha elhiszed, hogy igenis létezik jóhiszeműség az úton, sőt elengedhetetlen mert ez teszi lehetővé, hogy a forgalom olyan gördülékenyen folyik, ahogy. ha mindenki olyan extrém bizalmatlanul állna a többi közlekedőhöz, ahogy azt te leírtad, senki nem haladna semerre. pár hsz-szel ezelőtt van két kép arról, hogy a taxis átment a piroson a nagykörúton, és oldalba csapta a szabályosan közlekedő mitsubishi. a mistubishisnek is csak úgy szabadott volna behajtani a zöld ellenére a kereszteződésbe, hogy lelassít 10-re és szétnéz, hogy tuti megadják-e neki az elsőbbséget? nyilván nem. folyamatosan figyelni kell, akármivel is közlekedik az ember, de az olyan szintű emberi mulasztásra ami ott azon a zebrán történt amiről beszéltünk, nem lehet felkészülni csak ha atom paranoiás az ember és következetesen mindig, mindenhol úgy megy át hogy hatszor körülnéz. de hidd el, hiába állítod az ellenkezőjét, még ha nem is emlékszel rá te is mentél már át úgy úttesten, hogy nem néztél körbe 6-szor és nem vártad meg, míg megáll mindenki, mert láttad, hogy lassít, és megelőlegezted a bizalmat neki, hogy meg fog állni és elindultál. nem emlékszel rá mert soha nem történt belőle baj. pont ugyanígy megeshet bárkivel, hogy megelőlegezi, hogy az autós meg fog állni, de mégsem áll meg mert nem is a gyalogos miatt lassított, csak a rádiót tekergette és mire észreveszed, hogy bazmeg ez nem áll meg, lehet, már késő. kívánom, hogy sose történjen ilyen, csak arra kérlek, hogy egy kis empátiát érezz mert lehet, hogy egyszer egy barátod vagy családtagod éri így baleset, és akkor majd biztos nem azt fogod mondani, hogy "magadnak csináltad muter, miért nem vártad meg míg mindenki állóra fékez és csak utána indultál el"...