-
Sajnos, egyikőtöknek sincsen igaza! Például feltételezni, hogy betartja, meg hasonló hülyeségek?!?!. Feltételezi, mint GYALOGOS???? WTF???? A nagy lószart feltételezek! Megpróbálok szabályosan át kelni a zebrán, de leszarom, hogy elsőbbségem van, ha nem áll meg, és elüt, az nekem mennyivel jobb????? Persze, a törvény semmikképpen sincs mellettem, mert pl szívesen vinnék magammal féltéglát, és vágnám némely autóshoz, JOGOSSAN, de ez önbíráskodás (ráadásul, ezek ugye köcsögök, és még lazán le is lőnek). Lásd, az esetet, amit írtál! Jön a köcsög, és elgázolja, majd áthajt a gyalogoson, és ELMEGY! De, ha lelövöm, pedig ugye ezt kellene azonnal csinálni, főleg ha bmw-s (sorry). 
A gyalogos amúgy is rossz döntést hoz, előre menekül, pedig ez hiba. A mai világban igenis, egy speciális magatartást KELL követni! Ezt nehéz megérteni, és kivitelezni, de, ÉLETET MENTHET!
Közelítek a zebra fele. Lehetőség szerint minden irányt gyorsan felmérni, merről jönnek autók. Ha csak 1-2 autó, bizony elbújok egy oszlop mögé akár, nehogy meg akarjon állni, inkább menjenek, és ha üres a terep, usgyi, át! Lehetőség szerint folyamatosan a fejjel körbe nézni, mert ugye ki tudja. Meg KELL tanulni lemondani az elsőbbségről. Ha pl, mégis megáll az egyik autó, a másik irányból nem jönnek, akkor is azt feltételezem, hogy JÖN egy köcsög a másik sávban!!! Lehet, ez morbid, de inkább így, és 1000x, mint nem így, és megdögölve, vagy nyomorékká válni, vagy, bármely szerettem elvesztése ilyen miatt...
Ha tetszik, ha NEM! Amúgy, én is mobilozok, sőt, akár zenét hallgatok, fülbedugósan. Ez ma már NEM számít, a HÉV-t így is meghallani, az elektromos járműveket meg tökmindegy, NEM fogod meghallani, ha nem látod, és csak a füledre hagyatkozol, az már rég rossz, mert mire meghallanád, már tökmindegy, véged. Ergo, a szemed a fontos, meg, hogy hajlandó legyél értelmesen gondolkodni. Csak az Életed múlik rajta, meg akár a Családod élete...