• cement
    te meg miről beszélsz ember? megnézted a videót egyáltalán rendesen? kockázd ki, elemezd a látottakat és utána nyilatkozz.

- 0:06-nál látszik, hogy a gyalogos lelép mert látja, h megállnak neki a külső sávban. lakott területen van, van felfestett zebra, jogosan feltételezi, hogy az autósok figyelnek, és 50 körüli tempó körül jönnek max. nyomkodásnak, trécselésnek nyoma sincs, a videóból egyáltalán nem látszik ilyesmi. a bal oldali sáv tök üres, és még vagy 30-35 méterre van a zebra. egy 50-nel jövő autós reakcióidővel együtt is meg kell, hogy álljon ekkora távon.
    - 1,5 másodperccel később látjuk, hogy a fehér kocsi a fékre lép, de ekkor már csak 7-8 méterre van a kocsi eleje a zebrától. a gyalogos rossz döntést hoz, és az utca túloldala felé kezd futni, amikor látja, hogy a kocsi nem fog tudni megállni. visszafele kellett volna egyet lépni futás helyett, de nem mindenkinek van ehhez lélekjelenléte. de a tény, hogy futni kezd bizonyítja, h látta a kocsit és nem teljesen 'vakon' ment át a zebrán úgyhogy amit mondasz, totál nem igaz.
    - 0:11 a kocsi nagyjából nullára lassul, kb. 15 méterre a zebrától (kocsi elejéről beszélünk). ez nekem azt bizonyítja, hogy nem 50-nel ment mert a cselekvés (fékre lépés) után is még vagy 22-23 métert haladt a kocsi satufékkel. egy átlagautó, ha jó állapotúak a fékei és a gumijai, kb 14 méter alatt megáll 50-ről. az ezek után történtekről inkább nem is beszélek.

kérlek reflektálj a fentiekre és magyarázd már el nekem, hogy miért a gyalogos a hibás ennél a balesetnél? a tőle elvárható körültekintés a részéről megvolt, az autós részéről viszont zéró körültekintést rögzített a kamera. értem, hogy a saját érdeke mindenkinek, hogy csak akkor lépjen a zebrára, ha megadták neki az elsőbbséget de ez meg is volt, a külső sávban megkapta. a másik autó meg olyan messze járt a lelépés pillanatában, hogy nem gondolta szerencsétlen, hogy nem áll meg hanem átmegy rajta...
    Utoljára szerkesztette: cement, 2021.03.11. 13:00:20