ez picit túl konteós azért. persze, ha valakit le akarnak hallgatni, követni, lenyomozni, már sokkal könnyebb dolguk van 2021-ben a rendőröknek mint 1960-ban, de arra nincs kapacitás, hogy mindenkiről minden elérhető adatot összegyűjtsenek és főleg nem arra, hogy kielemezzék. a magyar államnak a saját hivatalos adatbázisait sem sikerül összehangolni, nem hogy ezt...
mondok egy példát. két éve meg akartam újítani a várakozási engedélyem a kerületben. közölték, hogy gépjárműadó hátralékom van. beugrott, hogy tényleg, nem kaptam csekket már több, mint egy éve. fáradjak át a kerületi adóhivatalba és rendezzem, ott adni fognak egy igazolást, azzal majd kapok engedélyt. átbattyogtam, ott kérdeztem h hova küldték a csekkeket: hát a régi címemre persze. mondom az ügyintézőnek, hogy két éve más a címem, és be is van jelentve állandóra, mutattam neki a lakcímkártyámat. kerületen belül költöztem, és azonnal bejelentettem az okmányirodában. erre ő: hát náluk is be kellett volna jelentenem, az ő rendszerük nincs összekötve az okmányirodával, és nekik nem volt meg az új címem így a régire küldték a csekket meg a figyelmeztetéseket.
szóval ennyit a magyar állami informatikai rendszerekről. gondolom a titkosszolgálatnak komolyabb IT készültsége van, de ők csak a számukra érdekes célpontokat figyelik, nem téged meg engem..