Zala megyei vagyok és a közelben dolgozom. Pár apróságot hozzátennék.
1. Aki ott 140-el megy, az bármikor, bármivel nagyon könnyen meghal. Az az út alkalmatlan arra, hogy ennyivel menj, mert kanyargós, jellemzően mindig van rajta valamilyen forgalom, esélyes lehet, gyalogos, biciklis, futó is, ugyanis Ságod, Zalaegerszeg vonzáskörzete és kvázi egy lakó/pihenő "falu".
2. SOHA, SENKI nem takarítja le maga után az utat errefelé, pedig iszonyú sok mezőgazdasági gép járja az erdei, majd a fő és mellékútvonalakat. Ismerek konkrétan olyan szarházit is, aki minden reggel a csúcsforgalomban, majd haza is kanalas munkagéppel jár! Mert neki így kényelmes... (ahelyett, hogy a munkaterületen hagyná a szarját.)
3. Nem rémlik, hogy láttam volna Zalaegerszeg környékén valaha is olyan M5-ös BMW-t, amely tisztességes módon közlekedett volna. Iszonyúan ráerősítenek errefelé a sztereotípiára. Talán van kivétel, de én még nem találkoztam errefelé ilyennel.
4. Itt ebben az esetben teljesen lényegtelen, hogy téli, vagy nyári gumi. (Nagyjából 7-8 fok volt pluszban.) Azon a saras mocskon, nagyobb tempónál bármivel elszállsz. 200m hosszan volt tiszta saras az útburkolat, amit korábban egy munkagép hordott fel a kerekeivel, teljesen szabálytalanul. Nekem téli van a céges és a saját kocsimon is, de ilyen úton már a 70 is sok lehet, simán érzed, hogy ficereg alattad a kocsi.