Mint minden balesetnél, minden megközelítést vizsgálni kell, és bár itt nem tudom konkrétan mi történt (ezért volt a feltételes mód), de ha egy mozdonyvezetőt értesítenek útátjáró használhatatlanságáról, ennek ellenére ő 100-al elcsap valakit, aki életét veszti, akkor ő bizony börtönben fog megrohadni.
Azért találták ki a szigorú vasúti szabályzást útátjárókra, hogy HA egy figyelmetlen sofőr a vonat elé hajt, KRESZ ide vagy oda (márpedig MINDIG vannak akik figyelmetlenül, sőt tiloson mennek át), akkor 15 km/h-val haladva nem fog semmi komoly történni, veszély esetén azonnal meg lehet állni.
Őszintén szólva soha nem hallottam olyan balesetről pályafutásom alatt (nem jelenti azt, hogy nem is volt persze), ami a technika meghibásodása és a vonat értesítése közötti rövid holt időben történt volna, olyan viszont sokszor előfordult, hogy én reagáltam hamarabb egy általam észlelt rossz sorompóra, mint ahogy értesítést kaptam volna róla. Itt nyilván minden attól függ, hogy mennyivel hamarabb lehet észrevenni a dolgot.
Szerencsére olyan esetre, mint ami a videó van nagyon minimális az esély, és tényleg szerencse, hogy nem lett belőle tragédia. Az autó sofőrjének felelősségét eszem ágában nincs vitatni, de olyan eset, hogy rossz sorompónál a vonat 15 helyett 100-al zúgjon el szerencsére többnyire csak a Blikk-ben fordul elő, ezért nagyon furcsa és szomorú ilyet látni.