• Totti5
    Így van. Gyalogosnak jeleznie kell hogy szándékozik átmenni. Nem nem a random átrohanok az nem azt jelenti. Megáll az út szélén a padka mellett lehető legközelebb és rám néz! én látom a szándékot és megállok, mert ezt írja elő a szabály és mert ez a normális. Ha gyalog vagyok én is így teszek. Ha mindenki egytért abban hogy tiszta a terep, akkor lehet haladni.

Autósok részéről azt tapasztalom hogy a bunkója nem áll meg hiába indulna el már a gyalogos. Pár napja a városban át szerettem volna kelni, látom jön a busz, ha lelépek ott üt el, mert baszott megállni a bunkója. Autóknál is így van, sokan! megállnak, de még mindig nem elegen. Fel nem tudom fogni mi jár annak a fejében amikor két sávos úton én megállok elindul a gyalogos, és mellettem mennek el az autók... az ilyentől a jogsit elvenném azon nyomban.

Aztán a gyalogos....

Kedvencem amikor felveszi a szemellenzőt és megy mint a birka. Remélem egyszer elütik az ilyet.

Másik amikor trécselnek a zebra előtt. Én megállok, várok. Semmi. Mutatom hogy takarodj már át. De nem eszük ágában sincs, mert beszélgetnek.... mi a jó Istenért nem lehet ezt beljebb megtenni.

Harmadik hogy megállok és mutatom hogy mehet, erre mutatja hogy menjek és nem akar átmenni. De amint elhaladok látom hogy átmegy. Kurva jó fej, de ha már egyszer megállítom a vasat akkor ne legyen már előzékeny.

Aztán a bringás... jó látni hogy egyre többen leszállnak és tolják, de még mindig nem elegen és amikor halad a járdán, út mellett, majd lerántja az mindenkire nézve közveszélyes... agyon büntetném az ilyet is.

Ha a bringás megáll de nem száll el annak nem állok meg, még ha akkor sem ha el szeretne indulni. Ha baja van vele, majd elmagyarázom neki hogy miért.

Aztán amin végkép felmegy a pumpa hogy ott az a szájbavert járda, de nem, 10 méterrel arrább az autók közt próbálkozik... ezek is itt rohadjanak meg, látom hogy elindulna, inkább kicsit gyorsítok, mint sem megálljak neki. Tudom bunkó dolog, de ne szórakozzunk már. 10 méterre. Zebra.