• Roger6
    Én csak annyit mondok, hogy egyirányú utcában dolgozok, az ablak mellett ülök, a táblától 10 méterre. Naponta 20-25 autó jön be ide teljesen szabálytalanul (itt jelentős a gyalogosforgalom, azért veszélyes), a 4 sávos úton meg 10 percenként megy tiltásig egy-egy autó. A lakásom előtt megállni és várakozni tilos tábla van, a közteresek naponta jönnek razziázni, mégis mindig fullon van a járda autókkal. Ami még nem is zavarna, ha nem a kurva kijáratom elé állnának, de a parasztja oda parkol.

Aztán amikor megyek edzeni, szintén látok legalább 5 szabálytalanul parkolót - erre most nyilván azt mondod, hogy na de kit zavar? Meg elférsz, nem? A helyzet viszont az, hogy ahol a kerékpárút torkollik az útba, annak a végén állnak meg a faszkalapok, tehát azokat kikerülve tudok rácsatlakozni az útra, ami forgalomban eléggé veszélyes, plusz a szemközti sávban haladok rám dudálnak, hogy mit keresek az út közepén?! Kerül a szabálytalanul parkolót. Az, hogy állandóan fél méterre húznak el tőlem városon belül 70-el, már nem is érdekel, hozzászoktam.

Azért az is érdekes, amikor kutyát sétáltatok, és zebrához érek. 10-ből 9 esetben nem kapok elsőbbséget, mert esze ágában sincs átengedni (43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben || (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
    ), az az 1, aki pedig illedelmesen megáll (ahogy a KRESZ előírja), az külföldi. Amikor Ausztriába megyek fotózni, akkor meg már az utca végén megállnak, ha látják, hogy szándékomban áll átmenni a zebrán.

Szóval kurvára balkán vagyunk. Itt aki beül autóba, az valamiért törvényen felülinek érzi magát, és rá nem vonatkoznak a szabályok. Ugye egyből ordibálnak, ha az ember zebrán kerekezik át (én speciel leszállok mindig, meg igyekszem kerékpárutakat használni), de a sebességhatárt nem tartja be szinte senki. Sok ember elmondása szerint a város lüktetése miatt mennek 60-al az 50 helyett. Tehát le van szarva mi a szabály. De kérdem én: ha mi magunk nem tartjuk be azokat, miért várjuk el másoktól?

Persze tudom, itt MINDENKI betartja a szabályokat.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.05.18. 10:47:38