37102
  • PetruZ
    AP-620: A 7:38-tól és a 8:05-től utána következő, huhh...
  • Roger6
    Ez nem jött össze:
  • Roger6
    Dehogynem lehet arra menni :) Remélem elfér itt.
  • Totti5
  • kamionosjoe
  • kamionosjoe
    Európában 3,5 tonna felett kötelező a poroltó a kocsiba, szóval ha itt ilyen baleset van és kigyullad valami első teherautót megállítani és elkérni tőle, ezt jó ha tudják a személygépjárművesek is. Kínába nem tudom milyen szabályok vannak, de ahogy nézem ott nincs senkinél. :/
  • RatBaG #31803
    nagyon annak tűnik.
  • z0ty4
    kína ez is?
  • Tinman #31801
    Bmeg, egyszerűen nem hiszem el ezeket a baleseteket! Teljes őrület! A gyalogos meg azonnal meghalt ^^
  • RatBaG #31800
    https://i.imgur.com/GaNSaom.gifv
  • Roger6
    Motorblokk, kipufogó, elektromosság - bármelyik képes tüzet okozni. Sofőr ajtaja vágás után nyitva, szerintem simán kiszállt.
  • RatBaG #31798
  • RealCián
    Amennyivel a motoros ment, simán fékezhetett-kitérhetett volna, de csak billegette magát.
    Mi a franctól gyullad ki egy 30 kmh alatti ütközéstől?
    A sofőr bennégett?
  • PetruZ
    AP-619: 4:50-nél motor vs teherautó, kigyulladással, 6:00-nál mobilozó gyalogos repül, 9:00-nál a tüskerács helyes használata...
  • RatBaG #31795
    ezt tegnap épp láttam a tvben. felkiáltottam, hogy kína! úgy is volt...
    http://i.imgur.com/5yiMXgm.gifv

az ilyen darwin-díjas, száz az egyhez, wtf balesetek mindig ott történnek. elbaszott egy népség.
  • Nyiri
    Mikor 2008-ban a válság miatt becsődölt minden építkezés haveromék mellett lévő lakótelep építése is beleállt a földbe. 6 évig maradtak ott a toronydaruk. Minden viharnál irányba állította Őket a szél. Félelmetes hangjuk volt. Aztán a 7 évben az önkormányzat saját költségen lebontotta mindet és vastelepre szállította. Nehezen adták magukat akkor is.

Apropó. Mennyire csődbe mehetett az a vállalkozás ha az amúgy horror árú darukat is otthagyják a francba? :)
  • KaBuTo666
    Gondolom a lenti beton általi súlyozás nem volt megfelelő, vagy csak váratlan időjárás által jött létre ez a szörnyű probléma?
  • Roger6
    Pont a rácsos tartó / szerkezet miatt kisebb felületen tud belekapni a szél. De utáltam a mechanikát, amikor a rácsos tartókat tanultuk egyetemen... pfejj.
  • RealCián

Soha nem értettem, hogy mi a garancia arra, hogy ezek egy erős szélben nem dőljenek fel.

• Stockbauer33 #31790
    komoly
  • RatBaG #31789
    https://gfycat.com/BriskSilverHanumanmonkey
  • vizes
    Lehet, hogy céges szabályzat nincs rá, de nem is kell, hiszen a KRESZ rendelkezik róla.

"A KRESZ általánosan követeli meg, hogy a rakományt és
    annak rögzítő elemeit a járművön biztonságosan helyezzék el: „…a rakományt a járművön –
    annak belsejében, illetve rakfelületén – úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát,
    valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen
    arról, hogy a rakomány úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék,
    továbbá olyan módon legyen lefedve (letakarva), hogy le ne szóródjék.”

Ezen kívül, az ADR előírásai pontosan rendelkeznek a veszélyes/különleges áruk rögzítésének módjairól.
    link
  • oneal1
    csak a suttyó bmw-s megy tovább :D
  • Roger6
    Teherhajóknál van előírt szabályzat erre vonatkozóan, azért ne hasonlítsuk össze a Transporteres szállítással - nem lenézve ezzel azt, mielőtt félreértené bárki..
  • Tinman #31785
    Nem is azt írtam. Nekem se írja elő a szabályzat, hogy a céges autóban hogyan rögzítsem az értékeket, melyek a munkámhoz vagy egy ügyfélnek kellenek, mégis képes vagyok úgy megoldani, hogy ne sérüljön, ne menjen tönkre semmi, és lehetőleg el se tudják lopni. Ez ilyen emberi izé... tudod... logika, ész, mittomén. :-)))
  • Nohab
    Nem vagyok benne biztos, hogy kötelezően előírja a rakodási szabályzat. Példának okáért a konténerszállító hajókon sincs mindegyik konténer rögzítve. A rakományt amolyan automatikus balansznak használja. Amikor kritikus szinten megdől az egyik oldalra a hajó, akkor a felső konténerekből pár a vízbe hullik és kiegyenlítődik a két oldal. Inkább az áru (egy része) vesszen, mint az egész hajó személyzettel (és az összes árujával).
  • Tinman #31783
    Annyira megérdemelték, hogy arra szavak nincsenek. Remélem a fizujukból vonják le a csövek árát!

Pár darab szaros vascsővel az egészet el lehetett volna kerülni (függőlegesen a peremhez kell rögzíteni és máris megfogja ha elszakad a leszorító kábel).
  • RatBaG #31782

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.05.09. 01:47:11
  • Szabi #31781
    az egyikük apát volt a helyi templomban.. (az apát "Krisztus helyettese", az egyik legmagasabb "vallási rang")

a kamerás kocsi

ez meg a mögötte lévő járgány videójából egy kép.. 18+
    [/spoiler]
  • whiskeyman
    Ártatlan embert is megöltek sajnos....
  • desigo
    Milyen korrekt csapat.Egyből megállnak segíteni meg pályát takarítani
  • Totti5
  • RatBaG #31777
  • RatBaG #31776
  • Tuvok #31775
  • Tuvok #31774
  • Tinman #31773
    Baz! És tényleg!

Áááááááááááááááááááááááááá!

Béke poraikra... szerencsétlenek :-(((
  • Nyiri
    Csak úgy megjegyezném, hogy ami felrepül az csak a LÁBA. Brutális.

Mindkét motoros meghalt. 46 és 36 évesek voltak. Testvérek. 58 éves Dacia Logan 71
    éves sofőrje is meghalt.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.05.05. 14:17:16
  • Tinman #31771
    Ez valami egészen brutális!

0.25-ös sebességgel látszik, hogy simán 6 méterre repül fel a szerencsétlen... 0:29-nél az egyik képkockán a csúcson FEJJEL LEFELÉ van szinte teljesen egyenesen.

Ez betonkemény ^^
  • RatBaG #31770