Nem olyan régen történt, hogy egy 70+ éve(!) balra kanyarodást nem tiltó nagyvárosi helyen egyszer csak kitettek egy balra kanyarodni tilos táblát. És ki kezdett el ott 50.000 Ft-okra büntetni sorba mindenkit? Az önkormányzat. A főnököm is benyalta. 50k ugrott neki. Mivel ő helybeli, így cirka 2342342342342332 alkalommal (#költői túlzás) ment be ott, napjában többször is. Felháborodott. Azt kell mondjam jogosan.
Ilyenkor jobb helyeken ugyanis a balra kanyarodást tiltó táblát elé, vagy alá kitesznek egy FIGYELEM FORGALMI REND VÁLTOZÁS táblát, pontosan azért, hogy ne az legyen, hogy csak az eszelős szopatás a cél. Mert ebben az esetben ebben ez vastagon benne van. Nem szokott ott baleset történni, nem zavart ott senkit se az, ha balra lekanyarodtál.
A vicc az, hogy én cirka 3x mentem ott be és szerencsére megúsztam és bizony én sem vettem észre a táblát... igaz én csak több ezerszer kanyarodtam ott be korábban és nem több tízezerszer. Viszont a mai napig látok ott embereket bekanyarodni és nem szándékosan teszik.
Nyilván nagyon nagy felelőtlenség rutinból közlekedni, de irreális elvárás az is, ha hogy nem figyelmeztetik a jóhiszemű autóst egy komolyabb változásra, hiszen ismert helyen rutinból vezet mindenki. Akkor is, ha tagadja.