Na tehát az útest az Te rád vonatkozik. Ergo amikor egy 2x1 sávos úton haladsz akkor neked van egy sávod. Ami szembe jön az nem a te sávod. (az mondhatni egy másik út) tehát az ott érkező autó az lehet, hogy olyan értelemben párhuzamosan érkezik, hogy nem derékszögben megy el melletted, de ő egy másik úton halad. Érted?
Amikor a Te utadon van 2 sáv, És egy irányban tudtok haladni egymás mellett akkor beszélünk erről.
Az a baj, hogy én értem, hogy ezt benézted és nincs ezzel baj, mert biztos van olyan dolog amit én nem tudok jól. Viszont erre az egy dologra rengeteg minden épül. Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy ez mi akkor hogy alkalmazod a szabályokat?
És ezért lesz akkor az a megállapítás, hogy a rendőr vétlen. Holott mind a ketten hibáztak, de a rendőr nagyobbat. Szóval ha utólag elolvasod azt a magyar cikket amit belinkelt valaki, ott is le van írva minden és ott is azt írja, hogy ilyen esetben valószínűleg osztott a felelősség.
Bár az a videon nem látszik, hogy pl az előzés megkezdésekor a rendőr indexelt-e vagy sem. Mert ha pl indexelt akkor meg sem kezdhette volna az előzést a kamerás.
No mindegy, Én nem ítélkezem, de azért azt gondolom, hogy nem lenne hülyeség az amit a Taxisoknak bevezettek. A "normál" autósokat is kötelezni kéne, legalább 5-10 évenként egy új vizsgára, mert ez azért siralmas...