• kamionosjoe
    Szóval egy ilyen főút ami ott is van a videóban az a Kresz szerint nem alkalmas párhuzamos közlekedésre, mert csak akkor lenne az ha 2x2 sáv lenne. De mivel csak 2x1 sáv van ezért azt nem úgy értelmezték.
    Mivel ott az autók párhuzamosan közlekednek, igaz, hogy egymással szemben de párhuzamosan egymással. Én ezért mondtam, hogy az egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest. De, oké most már tényleg látom miről beszélsz, mert a Kresz ezt a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttestet egy olyan úttestként definiálja ami nem alkalmas a párhuzamos közlekedésre.

Szóval ha a Kresz szerint nézzük ez valóban egy olyan út ami nem alkalmas a párhuzamos közlekedésre, de viszont ott mégis a járművek egymással párhozamosan ámde ellentétesen közlekednek.

Szerintem annyi a különbség közöttünk, hogy te Kreszből szó szerint értelmezett definíciót lobogtatod én pedig azt írtam amire a józan paraszti eszemmel következtettem. Még ha ez nem is azonos azzal mint amit a Kresz szó szoros értelmében párhuzamos közlekedésre alkalmas úttestnek nevez. Szóval ennek a párhuzamos közlekedésre alkalmas útnak a neve hivatalosan párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttest. Rendben.