37102
-
#31529 Az előtte levő nem tett ki indexet. :D -
kamionosjoe #31528 Ha az előtted levő már kitette az indexet balra azt nem előzheted meg, csak jobbról, tehát a kamerás autó a hibás, mert nem győződött meg, hogy biztonságosan lehet előzni. -
#31527 A rendőr felelőssége a magyar KRESZ szerint egyértelmű lenne, hisz nem győződött meg az esetleges előző autókról. Kötelessége lett volna. A kereszteződéses dolog elég képlékeny, hisz semmi sem utalt rá, se tábla, se felfestés, hogy jönni fog egy. Itt amibe bele lehetne kötni, hogy (magyar KRESZ szerint) habár előzhetsz akár 50 autót is ha akarsz, az előzést megtiltó körülmény kezdete előtt vissza kell tudnod sorolni.
Namost egy balra kanyarodó autó ha kikanyarodik eléd, nyilván nem tudsz menetsebességről visszasorolni egy lassú/álló autó mögé, az előzni kívánó autós pedig nem köteles tudni, hogy előtte 10 autóval ki miért szerencsétlenkedik. Amíg nem tiltja semmi, előzhet. Ezért a szabály, hogy nézz hátra mielőtt kanyarodsz. Logikus balesetmegelőzés. szerintem. Legrosszabb esetben megosztják a felelősséget, de nem tudom a polák KRESZ hogy működik. -
raptor22 #31526 Itt a rendőr volt a hibás, amit a feltöltő le is írt a kommentben, hogy a rendőr elismerte a hibát és a kiérkező kollégák is erre jutottak. Semmi nem utal arra, hogy azon a szakaszon kereszteződés lesz. Se figyelmeztető tábla alsóbb rendű útra, se előzni tilos, se záróvonal. Az előzést így megkezdte. Mikor látta, hogy fékeznek az autók, le is vette a gázt, ez hallható is. A rendőr meg nem bizonyosodott meg, hogy a másik sávban érkezik más előzés miatt. Lényegében sávot váltott, ilyenkor meg tükör, holttér. Ha biciklist került volna ki, akkor is ez a szitu, tükör holttér és megáll vagy lelassít, ha közbe valaki ráelőz.
-
#31525 Akkor Te is írhatnád a betét lapot, szerintem. Kereszteződésben NEM előzünk! Ez meg az. A sofőr tripplán béna. Az egy dolog, hogy benézte, mert ugye ez előfordulhat, mással is. DE! A videón JÓL látható, amikor megkezdi az előzést, már az előtte lévők mind lassítanak, az előtte haladón át tekintve már felvillan egy féklámpa is. Megkezdi az előzést, de alig éri el az első autót, egyértelműen látszik a helyzet. Bizony, az első autó valamit tervez! No, ott még vissza pofátlankodhatott volna, volt akkora rés számára. Ja, és az is jól látható, hogy mintha szirénás autó az első, csak nem megyek mán neki.
A zsernyák ott hibázott, hogy a kanyarodást akkor kellett volna megkezdenie (akkor a legbiztonságosabb), amikor a szemből jövő utcsó jármű mellé ér. Ebben az esetben szinte esély sincsen a mögötte lévőknek előzést kezdeményezni szabályosan sem, és szabálytalanul sem. -
#31524 36. § Párhuzamos közlekedés
(1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni.
A meghatározás adott. :) -
#31523 A videón én igazából nem láttam semmi olyan körülményt, ami az előzést tiltotta volna. Ha nincs, akkor pedig előzhetsz. Az előző autó már a rendőr mögötti autónál volt, amikor az kikanyarodott elé. -
kamionosjoe #31522 Szerintem olvasd el azt a paragrafust még egyszer, mert amit most leírtál az a mondat nem így szerepel benne. :-) -
#31521 Ok, de ott kezdődik, hogy mikor előzhetnek? Nekem is volt hasonló esetem. Én csak szemtanú voltam. De az normál kereszteződés volt. Előttem lévő balra irányjelzőzött (és megkezdte a kanyarodást), a mögöttem lévő meg érthetetlen módon beelőzni akart minket. Hiszen kereszteződésben TILOS előzni. A videóban más a helyzet, mert elvileg egy alsóbb rendű útra kanyarodott az első autó, de akkor sem előzhető, szerintem. Ráadásul, egyértelműen a kanyarodás folyamata folytonosnak érződött, nem tartotta fel a sort, hanem a hátsó csak tajparaszt módon előzte a sort.
Szerintem. -
gotchaaa #31520 Dehát az 1x1 sávos úton is párhuzamosan közlekedsz a szembejövőkkel
Utoljára szerkesztette: gotchaaa, 2017.04.03. 21:33:52 -
#31519 Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest = olyan úttest, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van.
36. § (1) -
kamionosjoe #31518 Na ezt a videót akartam bemásolni az előbb origón láttam. Érdemes elolvasni a kommenteket is a cikkhez, durva, hogy ilyen emberek közlekednek az úton akik még a kreszt se ismerik.
origo
"31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg."
- Ez egy párhuzamos közlekedésre alkalmas út, egy főút ahogy elnézem. A rendőr szabályosan kanyarodott, aki előzte a sort az volt a szabálytalan. -
#31517 Bocsi, itt mit takar, hogy "párhuzamos közlekedésre nem alkalmas út" (nem 2x2 sáv)? Másfelől, hogyan is előzhetne meg, ha nem szabad? A rendőr mögötti elvileg bizonyos körülmények között igen, de e-mögött már nem, hiszen, csak a közvetlen mögötte lévő látja, láthatja, mit is szándékozik csinálni az előtte lévő. A kresz lógikán alapul, tudtommal, még ha nem is ismerem az utolsó betűig. -
#31516 Van baj bőven a KRESZ nem ismerésével...itt simán a rendőr hibázott. -
#31515 31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg. -
#31514 Totálisan idióta esete... Emlékeim szerint, kocsi sort sem szabad előzni, hasonló okok miatt. -
#31513 Mindenki fékez, a rendőr indexel és fordul, ez meg közben nyomja a gázt és előz. -
#31512 Rendőr nyert. Kereszteződésben NEM előzhet senki sem, kivéve, ha erre utaló tábla van. Itt meg nem volt ilyen. -
#31511 -
#31510 Az előzni tilos tábla nem volt kint ahogy elnézem. -
#31509 Itt a lengyel rendőrütős kurwás eset egészben, lehet vitázni ki volt a hibás. :D
-
#31508 CCT-165: a végén a kutya... -
Nyiri #31507 Ó hát ez mindennapos. Tegnap a Dózsa György út nem kicsit forgalmas részén egy csaj telefonálás közben simán befordult a szemközti sávba balra nagy íves kanyarodáskor. Talán ha nem pofázik a mobilon összejött volna a forduló -
#31506 Ha másért nem is, de ezért érdemes volt reggel felkelni és melóba menni.... nem tudom mi volt az elképzelés.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.01. 16:25:50 -
RealCián #31505 -
#31504 -
#31503 -
#31502 Hagyd. Trollkodik, ne foglalkozz vele. -
#31501 miről beszélsz? -
Nyiri #31500 Izzó vasba zuhant eg szlovák férfi
Elég durva eset. -
sgforum #31499 moderáld magad -
#31498 egy ilyen balesethez miért kell szirénázni? volt személyi sérülés? a képek alapján nem valószínű. akkor a fasznak kell vinnyogni, nem mindegy hogy 15 vagy 20 perc alatt ér oda a rendőr? -
#31497 Meanwhile in Россия:
-
#31496 Nem, a szirénázásra ébredtem fel. :D -
#31495 Veled történt?
Ez csak egy kisebb koccanás, kb. 25-30km/h körül történik ilyen sérülés, bár ahogy látom a Swiftben a hűtő eltört. Hasonló velem is volt már sok éve. Lemondott az elsőbbségéről az ürge, mert ismerőse jött vele szemben és nyomott egy satut, hogy elengedje, holott a szembejövőnek kellett volna elengedni minket. Hát nem így történt. Satuzott. Megállt. Satuztam, nekicsúsztam az enyhén nedves/fagyos úton. Cirka 30-al ha mehettem és majdnem dettó u.e. kár lett. -
#31494 Ma reggel:
Cikk -
#31493 Balakleya 23-március 17
szépen megszabotálták a lőszer raktárat.
-
Stockbauer33 #31492 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a vége egy dráma.A kivilágitott lovasok pff() -
#31491 -
#31490 Túlélte, látszik, hogy leugrott róla és ő futkorászik a háttérben.