• Bebut
    Szerintem van különbség egy buszos és egy autós tréning között, ha van egyáltalán buszos. Ugye van autónál az a rénszarvasteszt vagy mi. Ott megtanulod, hogy ha valami akadály kerül hirtelen eléd, akkor hogyan kerüld ki megpördülés nélkül. Busznál ezt úgy képzelem el, hogy arra képzik ki, hogy rongyoljn át rajta, tréningen ezek bóják vagy vízfalak ugye. Nekem sincs meg ez a reflex én tuti elrántanám.

Rendszerváltás után, mikor kiszabadultak a magyar túristák az osztrák hegyekbe, havonta jöttek a hírek, hogy a magyar túrista buszok hogyan nem tudtak lefelé megállni, és haltak meg az emberek. Persze itt köze volt a buszok álapotának is a dolgokhoz, de a sofőrök is hibáztak, mert lefele beletapostak a fékbe, és mikor gyorsult tovább a busz, vissza akartak váltani, de akkor már nem lehetett sebességbe rakni. A fék persze addigra már rég elfogyott, és megkezdődött a száguldás. Ezt mind reflexszerűen csinálták, azokból a tapasztalatokból, amit itt az alföldön szereztek. Ott az nem volt jó, a váratlan helyzetet mem jól reagálták le. Én akkor még nem éltem, de ezt nálam sokkal okosabb emberek mesélték, és nekik elhiszem.

Ja és persze, simán leúszom Katinkát, de nem is értem, ez mért lenne kérdés.