"- Tankolást nem tanítanak"
Benzin/gázos autón tanultam, nekem tankolni kellett mindkettőt (LPG-t a kutas irányításával).
"- Hogyan viselkedjünk (rendőr / mentő / tűzoltó) érkezésekor, merre haladj, hogy menj..."
Az oktatóm erre azt mondta anno, hogy ezek szirénázva hektikusan mennek keresztbe-kasul záróvonalon, piroson, zebrán, stb, sokszor képtelenség kitalálni, hogy merre akarnak menni és mit is vár el tőled pontosan, csak visong, hogy menj arrébb, ezért állj félre úgy, hogy lehetőleg legyen helye és ne tartsd fel, a többit majd megoldja (...pl. anyázva, mint a videóban).
Egyszer késő este vonatoztam egy olyan szakaszon, ahol hosszan párhuzamos a közút a vasúttal, majd egy idő után keresztezik egymást. Én 80-nal, mentő kicsit gyorsabban mint én, és pont úgy számoltam, hogy valamivel hamarabb lépek a fénysorompó szigetelésére, ergo a mentőnek meg kell állni és elvárni a vonatot, ezért ahogy mellettem jártak, elkezdtem neki kürtölgetni. Amikor rám figyelt intettem neki, hogy gyorsítson, menjen, haladjon, én pedig kicsit ráfékeztem. Így pont a sorompó pirosra váltása pillanatban kényelmesen át tudtak még menni. Vészvillogózott, ezt köszönetnek vettem. :) Túl sokat nyilván nem spóroltak, de a napi jótett legalább megvolt.