37102
-
#29843 Azt hozzá tenném, hogy van egy video ahol 6 perc alatt ér el a mentő az egyik helyről a másikra. Ez valami rekord vagy mi volt.. Külföldön megnézték az emberek nagy hír volt belőle.. Kb az összes külföldi országnak leesett az álla, hogy milyen jól működik ez nálunk..
Abban a videoban amit linkeltél sokszor akadályozzák, igen.. De nézd meg az okokat.. Taxit pl a szilágyin asszem egy bordó zafira. Amikor észre veszi, hogy mögötte van akkora gázt ad a diesel zafirának, mint az állat. Ott kormol.. Ha bement volna a bolyba na akkor akadályozta volna a mentőt.. Akkor a Krisztina krt-n amikor keresztbe átmegy asszem egy cmax. Ott ahonnan jön egy tömb ház van, semmit nem hallasz belőle (volt már nálam is példa hogy jött ott. ) Mondjuk Én megálltam de nekem ez a munkám, nyilván nem annyit vezetek mint az aki beszívja.. És lehetne sorolni.. Van pár suttyó nem vitás, de itthon az autósok zöme igenis jó ezen a téren. Engedik nem szopatják stb.. Nézd meg azt a két orosz csávót akik konkrétan majdhogynem letolják az útról a mentőt.. Na az baj, nem az ami itthon van.. -
#29842 Huh, utolsó 2 órán kb mentünk 100-150 km autópályát, hogy meglegyen a km, mondjuk nekem ritka jó fej oktatóm volt:D -
#29841 Engem pl. tankolni nem "tanítottak", de autópályán voltam (Székesfehérvár-Dél-től Székesfehérvár-Észak-ig, csak 100ig menjél fel mert nem tesz jót a motornak, stb :D :D) -
#29840 Ez oké, csak az én hülye véleményem..
-
#29839 "- Tankolást nem tanítanak"
Benzin/gázos autón tanultam, nekem tankolni kellett mindkettőt (LPG-t a kutas irányításával).
"- Hogyan viselkedjünk (rendőr / mentő / tűzoltó) érkezésekor, merre haladj, hogy menj..."
Az oktatóm erre azt mondta anno, hogy ezek szirénázva hektikusan mennek keresztbe-kasul záróvonalon, piroson, zebrán, stb, sokszor képtelenség kitalálni, hogy merre akarnak menni és mit is vár el tőled pontosan, csak visong, hogy menj arrébb, ezért állj félre úgy, hogy lehetőleg legyen helye és ne tartsd fel, a többit majd megoldja (...pl. anyázva, mint a videóban).
Egyszer késő este vonatoztam egy olyan szakaszon, ahol hosszan párhuzamos a közút a vasúttal, majd egy idő után keresztezik egymást. Én 80-nal, mentő kicsit gyorsabban mint én, és pont úgy számoltam, hogy valamivel hamarabb lépek a fénysorompó szigetelésére, ergo a mentőnek meg kell állni és elvárni a vonatot, ezért ahogy mellettem jártak, elkezdtem neki kürtölgetni. Amikor rám figyelt intettem neki, hogy gyorsítson, menjen, haladjon, én pedig kicsit ráfékeztem. Így pont a sorompó pirosra váltása pillanatban kényelmesen át tudtak még menni. Vészvillogózott, ezt köszönetnek vettem. :) Túl sokat nyilván nem spóroltak, de a napi jótett legalább megvolt. -
#29838 ez az amit nem oktatnak sehol.
Most csinálom a jogsit, és épp ezt beszéltem az oktatóval.
- Autópályára nem megyünk, mert nem lehet.
- Tankolást nem tanítanak
- Hogyan viselkedjünk (rendőr / mentő / tűzoltó) érkezésekor, merre haladj, hogy menj...
Nyilván nem az Ő feladatuk, de sok embernek szüksége volna erre...
-
#29837 Baromság.
Az esetek 80%-ban az emberek mindent megtettek azért, hogy mentős szabadon mehessen, de néha egyszerű nincs hová menni, gyakran pedig bepánikolnak, hogy atyaég itt a mentő útban vagyok, mi a fszt csináljak?
A házfalakról visszaverődő sziréna hangja valamint a nagy forgalom miatt pedig sokszor tényleg csak az utolsó pár másodpercben észleled a mentőt.
Ez a videó csak azt bizonyítja, hogy hazánkban az emberek kifejezetten előzékenyek a mentősökkel szemben... a 20% jogos, az tényleg fasz, de volt ott elsőbbséget nem adó BKV busz is. -
#29836 Komolyan mondom, hihetetlen, hogy mennyi suttyó paraszt autós van idehaza. Sok önző fasz.
Eszméletlen.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.02.15. 10:04:10 -
#29835 Tömegbaleset történt a pennsylvaniai Harrisburg mellett az Egyesült Államokban.
Több mint 60 autó csúszott egymásba a hóviharban a havas, jeges úton. A balesetnek több halálos áldozata is van. A sérültek száma eléri a hetvenet, közülük sokakat súlyos sérülésekkel vittek kórházba.
-
#29834 az utolsó mekkora WTF már??? mi a gecinek megy annyival a kurva kamionjával ha az út annyira csúszik h kvázi 250 méter alatt semennyit nem tudott lassítani és gyakorlatilag kormányozni se lehet a szerelvényt? idióta fasz -
#29833 CCT-108 -
#29832 szerda délelőtt Vác határában, az M2-es úton.
-
Stockbauer33 #29831 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#29830 Grand Theft Auto a valóságba.
-
#29829 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #29828 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#29827 -
Stockbauer33 #29826 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#29825 Nyilván tönkre tud menni, hibázni is tud.. De egy gép mondjuk x ezer alkalomból hibázik 1x. Az ember meg többször..
De félre ne értsetek Én sem bízom annyira bennük, de az emberi tényező mindig veszély forrás. Jó volt a buli este berúgott, vagy amit mondok szar passzban van összeveszett a nőével stb. Már fasz másnap. Nem figyel annyira később fékez máshol jár az agya azt szeva..
A gépeknél ez a lehetőség nem áll fent.. Tönkre menni tönkre tud, de depresszióból nem vezeti hegynek a gépet pl.. Érted :-) -
#29824 Mert egy gép, egy program sose hibázik ugye? Sose megy tönkre semmi, sose kerül elő hiba a rendszerből?
-
#29823 Mint minden baleset, az is egy speciális eset volt a maga módján. Mindamellett, hogy a masina alkalmas volt 240 km/h-ra (vagy többre) és csak 80-nal lehetett volna menni, a technika ott is hibázott valamit, mert ilyen nagy sebességű vonalakon messze előre van figyelmeztetés a lassúmenetről. Ha jól emlékszem a muki telefonált és későn fékezett, a bíróság el is ítélte. -
#29822 Akkor ne utazz a 4 es metróval :-) Mert az egy tömeggyilkos rendszer.. Lassan a pilota fülkéket is lebontják.. Csak a vonat lesz meg az utasok.. -
#29821 Ilyen részletesen nem ismerem a dolgot. De ha minden úgy működne ahogy kell nem találkoztak volna, vagy a Spanyol vonat nem borul fel..
Ott is itt is biztosan megvoltak a technikák az emberek mégis felül vezérelték és katasztrófát okoztak.. -
#29820 Állítólag, egy forgalmista kapcsolta le a rendszert.
De, aki azt hiszi, hogy a gépek tökéletesen megoldanák a dolgokat, az szintén tömeggyilkos, mert SOSE lesz tökéletes rendszer. Mindig lesz/LEHET olyan körülmény, hogy történhessen katasztrófa. Ez azért is tuti, mert az emberi elbizakodottság szintén határtalan, meg ugye a kapzsiság, ahol tudnak, spórolnak. A kettő ötvözete meg ugye magában hordozza a következő balesetet/katasztrófát... Hiszen, az embereket kirúgják, a gépeket nem tartják karban, és ennyi. -
#29819 "De nem húzza be a féket ha átmész a piroson.. Ergo ha Én a tilos jelzés ellenére tovább megyek a vonattal semmi nem történik.. "
De igen, történik. Jelfeladásos rendszerben továbbhaladást tiltó (vörös) állású jelző meghaladása esetén a vonatbefolyásoló azonnal vészfékezést hajt végre. Erre az a vonal KI VAN építve.
"A sebesség határokat ha nem tartom be, nincs arra rendszer, hogy leszabályozza a vonatot.."
De, van, bizonyos mértékig.
Egyrészt van a mozdony túlsebesség rendszere, ami az ő engedélyezett sebességnél 5-6%-nál gyorsabb közlekedés esetén elveszi a vezérlést, illetve vészfékezést hajt végre. Ezt már a magyar mozdonyok nagy része tudta 40-50 évvel ezelőtt is.
Másrészt a jelfeladásos rendszer fejlettségétől függően a vonatbefolyásoló is tudja, hogy adott vonat adott szakaszon mennyivel közlekedhet, és beavatkozik, ha kell.
"Lehetséges, hogy a vonat is rossz infokat közöl pl, vagy a biztosító berendezés tönkre megy stb.."
Lehetséges, azért ül az ember ott, hogy a hibás működést - szigorú szabályok betartása mellett - felülbírálhassa, vagy kijavíthassa. Ha a jelzőrendszer meg is hibásodik, a vonatbefolyásolás ez esetben is azonnal megállít, és - tudtommal a német rendszerben - is 15 km/h alá kényszerít.
Az emberi mulasztás szinte biztosra vehető, de ha a térközrendszer és a vonatbefolyásolás is jól működik, akkor ilyen nem történhet. Ha az egyik vonaton felül van bírálva a rendszer, akkor SEM közlekedhet jelfeladásos pályán két vonat egymással szemben, a szakasz foglaltságát mindkért vonat érzékeli egymástól függetlenül.
Csak abban lenne ez lehetséges műszaki meghibásodás nélkül így közlekedni, ha mindkért vonaton ki van iktatva a rendszer, ilyen esetben magyar szabályok szerint egyrészt a forgalomszabályozás gondoskodik, hogy egy állomásközben csak egy vonat tartózkodjon (engedélykérés), másrészt az egyedüli is sebességcsökkentés mellett haladhat. Bármi ok miatt is kerültek szembe, emberi mulasztás, vagy műszaki meghibásodás ehhez egyedül kevés. A német szabályok is lényegében hasonlóak a magyarhoz, és legalább olyan szigorúak is. -
#29818 A rendszer ami a lámpákat vezérli az automatikus. De nem húzza be a féket ha átmész a piroson.. Ergo ha Én a tilos jelzés ellenére tovább megyek a vonattal semmi nem történik..
A sebesség határokat ha nem tartom be, nincs arra rendszer, hogy leszabályozza a vonatot..
Tehát simán tudok 100 helyett 150 el menni a kanyarban, vagy mint (akkor Spanyol vonat) 170km/hval.. És kisiklok. Simán át tudok menni a piroson úgy, hogy szemben jön a másik vonat..
Lehetséges, hogy a vonat is rossz infokat közöl pl, vagy a biztosító berendezés tönkre megy stb.. De én 90% ra veszem, hogy emberi mulasztás lesz ez is..
Ha az egész automatizált lenne nem történne ilyen, de amíg emberek vezetik illetve beleszólhatnak 100% hogy lesz hiba is... -
Stockbauer33 #29817 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][spoiler] -
#29816 Spanyol volt. -
#29815 Emberi hiba önmagában, főleg egy emberé kevés az ilyenekhez.
Mindent ember+gép, vagy ember+ember csinál, ahol a feltételek nem adottak gépi beavatkozáshoz.
Ezen a szakaszon VAN olyan rendszer, ami megtiltaná két vonat szemben történő közlekedését, ez a közelmúltban ellenőrizve is volt, de hogy miért nem működött, az még kérdéses. Mindkét mozdonyvezető meghalt, szóval tőlük ezt nem fogjuk megtudni.. -
#29814 Nincs elektronika,védelem,gps?
Nincs egy központ aki szól,figyelmeztet,beavatkozik?
Mindez a németeknél ? -
#29813 Átmegy a piroson.. Vagy 3x annyival megy (mint a Francia a kanyarban). Emberek vezetik, bénák, rosszul kell, összeveszik a feleségével, fáj a feje stb stb..
Egyetlen módon tudnád ezt elkerülni ha nem ember hanem egy gép csinálná.. Az mindig annyival megy ha tilos megáll stb.. Az ember meg csak mozizna a fülkében. Amíg emberek vezetik mindig lesz ilyen. -
#29812 "A vizsgálat első eredményei szerint emberi mulasztás okozta a keddi bajorországi vonatbalesetet, amelyben tíz ember meghalt - írta a dpa német hírügynökség kedden este"
Ilyen,hogy fordulhat elő?
Döbbenet :(
-
#29811 Az igen. Ez tényleg paraszt volt. -
#29810 Minden napra jut ilyen min. egy... ez a mai:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#29809 http://auto.indavideo.hu/video/Egy_felborult_teherautobol_kirepul_az_utas -
#29808 CCT-108: Az utolsó megint érdekes... -
Stockbauer33 #29807 -
Stockbauer33 #29806 -
#29805 https://www.youtube.com/watch?v=PPtxy1_bI5Y -
#29804 Itt az a gáz, hogy ugye elvileg a zebrán nem lófrálunk, minél hamarabb el kell hagyni a francba, mert a legtöbb gyalogos baleset ilyen helyen történik. De, ha még figyel is ballra, ez valszeg így rendeltetett Neki. R.I.P. (már ha meghalt).
Bár, ha egy kicsit gyorsabban indul el, nagyobb sebességgel halad át, akkor is Ő lett volna a célpont....