• cement
    persze, nem teljesen ugyanaz, de az elv véleményem szerint valahol a messzi távolban összeérnek ezek a dolgok. mindegyik 'csak' bosszúságot okoz, nem keletkezik értékcsökkenés.
    a szándékos kilátás-korlátozás meg teljesen megérdemelt, hiszen először szépen megkérnek mindenkit, hogy azon az útvonalon, amin odament a járdára, menjen is vissza. látszik a felgyorsított felvételeken, hogy ennek sokan eleget tesznek, mert rájönnek, hogy ők szegnek szabályt, és jobb ha inkább visszamennek a dugóba, mintsem konfliktusba keveredjenek. az arrogánsabbikjai viszont nem tágítanak, ekkor jön a figyelmeztetés, hogy ha nem tolatnak vissza, kapják a matricát. ha ez sem hatásos, megy a matrica, onnantól meg keződik a csetepaté. pedig kétszer-háromszor is szólnak előtte, de a kedves autós inkább megvárja míg tényleg kap egy matricát.

én személy szerint nem hiszek az erőszakban, számtalan esetben sétáltam már el annak ellenére, hogy jogom lett volna felháborodni, vagy veszekedni, de felmérve a másik fél primitív hozzáállását és korlátolt gondolkodásmódját jobbnak láttam arrébb állni mert tudom jól, hogy ha tettlegességig fajul a helyzet, az senkinek nem lesz jó, függetlenül attól, hogy ki nyeri az ökölpárbajt. ezek a fiúk nem verekednek, ha végignézed az összes videójukat láthatod, hogy kb. 1 vagy 2 eset volt amikor visszaütöttek de csak azután hogy a másik fél teljes erőbedobással nekik támadt és akkor is csak addig alkalmaztak erőszakot, amíg le nem tudták fogni az illetőt.

a sok orosz videót elnézve tényleg katasztrofális a helyzet és valakinek tennie kell valamit az ilyen autósok ellen, az ottani közvélemény amennyire én tudom teljesen támogatja a dolgot. szerintem ez még nem lépi túl azt a határt, ami már önbíráskodásnak minősülne. bár lehet, hogy a jogszabályok már annak titulálnák... az a baj, hogy a szabály- és törvénysértőknek több joguk van, mint kéne. értem én, hogy miért van szükség az ártatlanság vélelmére, de egy ilyen esetben, ahol van 10+ tanú és egy videófelvétel arról, hogy az autós szabálytalankodik, majd még neki áll feljebb és megtámad 14-15 éves gyerekeket... egy jóérzésű ember ilyenkor szívesen letekerne neki egy-két akkora maflást, hogy elgondolkozzon azon amit csinált, senki ne mondja, hogy nem. csak ugyebár ilyenkor jönnek az ügyvédek akik addig csűrik-csavarják a dolgokat amíg a bíró majd csoportosan elkövetett garázdaság miatt elítéli az amúgy saját magukat védő fiatalokat, mondván ők többen vannak és az erőkülönbség miatt nem számít önvédelemnek. ezzel van a baj szerintem
    Utoljára szerkesztette: cement, 2015.09.23. 11:27:57