-
Célszerű lenne egy globális felmérést végezni, hogy milyen arányban oszlik meg a túramotoros és a gyorsasági motoros balesetek száma, és utána valami kegyetlen szigorításokat bevezetni, mert ez így nem állapot.
Én megértem a motorosok életfelfogását, de akkor is... Ezek a járművek súly/teljesítmény arányban körülbelül annak felelnek meg, mintha az én koreai csodaautóm 800-1000 lóerős lenne, emellett zéró leszorító elemek, ugyanennyi biztonsági elemek. Ilyen szörnyekhez profi sofőr kell, nem egy 22 éves, friss jogsis hülyegyerek, akinek zéro tudása van, csak éppen apuci vett neki egy motort.
Emellett még az is fontos lenne, hogy ilyen gépek csak olyan emberek kezébe kerülhessen, akiben egy kicsit több felelősségtudat is van... értem én, hogy nincs annál jobb mikor az ember 300-al tép a pályán, és amikor leszáll, az adrenalin lökettől nem bír megállni a lábán.
Még az se érdekel, hogy sok motoros meghal a szenvedélye miatt. Ő döntött úgy, hogy veszélyes hobbit választ, és még rá is tesz egy lapáttal.
Viszont most ugorjunk vissza az én kis autómra, ha engem betalál egy motoros, nem kell 200-al, 150-is elég hogy én is, meg akik velem utaznak mind meghaljanak... Ebből a szögből nézve már nem vonogatja a vállát az ember, hogy -1 motoros.
Még egy mondat a motorosoknak: Nem kell bizonyítani, hogy gyorsabb a géped, ez egyértelmű, senki nem vitatkozik vele, még félre is húzódok, de lécci, lécci, pályán 130-140-nél ne egykeréken előzz meg, mert kocsiból nézve nem kicsit ilyesztő amikor az ember felye mellett lebeg egy kerék...