• Tinman #27962
    Baleset Zalaegerszegen

Most jöttem nemrég a helyszínelés még tartott, az egyik résztvevő én voltam a céges roncsommal.

Rövid történet:

Zeg felé tartottunk párommal. Közeledtünk egy kereszteződéshez, melynél STOP tábla szolgált volna arra, hogy a mellékútról érkezők ELSŐBBSÉGET(!) adjanak a VÉDETT útvonalon érkezőnek.

Egy Renault Clio szgk kijött elénk, majd kövér gázt nyomott. Kitettem az indexet, hogy megelőzzem, mert már megszoktam a STOP tábla az itt nem érdekli az embereket. Az előzés közben láttam, hogy a szemből lassúnak hitt kukáskocsi bizony nem cammog, hanem nagy tempóval jön. Úgy ítéltem meg, hogy ezzel a lassú szarral nem fogok időben beférni, főleg, hogy a csaj is a gázt nyomta, ezért ráléptem picit a fékre. Ekkor az autó stabiliását vesztette, az autó elejével elértem a Clio hátulját, majd ő balra, mi jobbra mentünk, ő az árokba, mi a rézsű szélére.

Az utat legalább 30 percre mind a 2 irányban lezárták.

A csaj légzsákja nem nyílt ki, nekünk olyanunk ebbe a fosba nincs, így nyilván az se nyílt. A csaj a hátát fájlalta, de az ütközés után 2 perccel már kiszállt, jött-ment, leguggolt. Ettől függetlenül mentőt hívtam és rendőrt, a mentősök elvitték, kivizsgálásra. Nekünk is javasolták, de nem volt rá szükségünk. A tűzoltók kijöttek, de maguk se tudják miért. Levették a céges verda akksijáról a sarut, meg a másikról is. Ennyit tettek.

Az autót kihúzva én még bejöttem vele a cégbe.

- karosszériaelem defomálódott jobb oldalt annyira, hogy a vezető oldali ajtót csak kicsit lehet kinyitni
    - hűtő sérült, csöpög
    - motorháztető kvázi sértetlen, lámpák, minden más ok
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.16. 11:02:25