37130
  • Alien69
    Nehéz megindokolni a sofőr reakcióját. Évente 1-2 alkalommal megyek autóval "kirándulni/nyaralni". Természetesen, figyelek, mert többségében számomra ismeretlen utakon haladok. De, van gps progim, és érdekes, az figyelmeztet a vasúti átjáróra is (csipog). Ráadásul, a gyerekem ilyenkor szintén "szinkronizálja", és bemondja, "vasúúúúti ártjáróóó"! A videóból remekül hallatszik, és JÓL látható a piros jelzés.
  • bertino
    ilyen hülyét... sajnálom a jobb oldalon ülőket :(
  • Rev Hard
    Volt pár fa a szélen de szerintem nem lehetett nem észrevenni hogy jön a vonat, működött a jelzőberendezés is. Ez a videó ékes bizonyítéka annak hogy az emberek telibeszarják a szabályokat, innentől kezdve meg egy hétig is lehet magolni hogy mi a teendő akár egy vasúti átjárón való áthaladásnál, akár más esetben, teljesen felesleges. Minden az agyban dől el, a sofőr bevállalta a lehetetlent.
  • Nyiri
    Vannak vonatbuzik és ez ha jól láttam ez valami extra long train volt
  • w77d
    de miért videóztak ennyien? valami spéci vonat elé hajtott a szerencsétlen?
  • Tuvok #27980
    Na ja....no comment... :(
  • Nyiri
    Két halott két sérült. Mondjuk nem meglepő. Mivel jobb oldalról jött a vonat így a sofőr tuti csak sérült. Gratula neki
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.03.16. 20:25:20
  • w77d
    ajóqvaélet!
  • desigo
    Milyen nyári felnijeid vannak?
    Képek?
  • Rev Hard

• bmwcrash
    Még jó hogy:)
  • Tinman #27974
    Extrémsport -.-

#27973: Remélem a D5-ről beszélsz... ;-)
  • bmwcrash
    Ahh, legszebb hangú diesel a földön!
  • Stockbauer33 #27972
    2:55 b+ nemkell ezeknek ADAC törés teszt :DD
  • SötétBarom
    Én szeretem, szerintem vicces. :DDD Öt felet eszik átlagban, és tényleg ötezerből meg lehet oldani rajta szinte mindent. Nem kell emberkedni vele, mert menni nem megy, cserébe kurva szar az úttartás. 155/75 r13 asszem.. :DDD Mondjuk legalább fel lehet gumizni 40 rugóból

A rendes autómra most rendeltem gumit, az pl kapásból 120. :|
    Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.16. 17:37:58
  • Roger6
    Friss
  • Willi Betz
    Nah ja,halálos mint a vonat.
  • Tinman #27968
    Ebben semmi nincs, még egy nyomorék szervó se.

Van benne kormány, letekerhető ablakok, gáz, fék, kuplung, váltó, ülések és ezzel ki is merülnek az extrák.

Gondolhatod, milyen hétvégén vezetni az S80 D5-öt, majd hétfőn ezzel melóba menni és hajtani néha egész nap -.-
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.16. 14:17:54
  • SötétBarom
    SZerintem te is érzed, hogy te vagy a sáros. ;D A balesethez egy rossz döntés vezetett, nem az, hogy kijöttek eléd.. Az csak közvetve. Amúgy B corsa vaddisznó vas, simán megjavíttatod 12.500 forintból kb. ;DDD Nekünk is van egy itthon, szal tudom miről beszélek! :DD

Szerk.: gondolom ebben sem volt ABS..
    Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.16. 14:11:58
  • SötétBarom
    Érdekes, hogy milyen kis fák is hogy bírják..
  • Willi Betz
    Németeknél történt. Fa és autó.
  • Tinman #27964
    Fogadjunk bármennyibe, hogy engem fognak hibásnak kihozni!

Mondom az indokokat:

- sebesség helytelen megválasztása
    - nem az útviszonyoknak megfelelő vezetés
    - teleportáció teljes hiánya
    - Ferrari motor hiány

Ha vettem volna dashcamet...
  • Roger6
    Ez kemény. Remélem tényleg minden rendben.
  • Tinman #27962
    Baleset Zalaegerszegen

Most jöttem nemrég a helyszínelés még tartott, az egyik résztvevő én voltam a céges roncsommal.

Rövid történet:

Zeg felé tartottunk párommal. Közeledtünk egy kereszteződéshez, melynél STOP tábla szolgált volna arra, hogy a mellékútról érkezők ELSŐBBSÉGET(!) adjanak a VÉDETT útvonalon érkezőnek.

Egy Renault Clio szgk kijött elénk, majd kövér gázt nyomott. Kitettem az indexet, hogy megelőzzem, mert már megszoktam a STOP tábla az itt nem érdekli az embereket. Az előzés közben láttam, hogy a szemből lassúnak hitt kukáskocsi bizony nem cammog, hanem nagy tempóval jön. Úgy ítéltem meg, hogy ezzel a lassú szarral nem fogok időben beférni, főleg, hogy a csaj is a gázt nyomta, ezért ráléptem picit a fékre. Ekkor az autó stabiliását vesztette, az autó elejével elértem a Clio hátulját, majd ő balra, mi jobbra mentünk, ő az árokba, mi a rézsű szélére.

Az utat legalább 30 percre mind a 2 irányban lezárták.

A csaj légzsákja nem nyílt ki, nekünk olyanunk ebbe a fosba nincs, így nyilván az se nyílt. A csaj a hátát fájlalta, de az ütközés után 2 perccel már kiszállt, jött-ment, leguggolt. Ettől függetlenül mentőt hívtam és rendőrt, a mentősök elvitték, kivizsgálásra. Nekünk is javasolták, de nem volt rá szükségünk. A tűzoltók kijöttek, de maguk se tudják miért. Levették a céges verda akksijáról a sarut, meg a másikról is. Ennyit tettek.

Az autót kihúzva én még bejöttem vele a cégbe.

- karosszériaelem defomálódott jobb oldalt annyira, hogy a vezető oldali ajtót csak kicsit lehet kinyitni
    - hűtő sérült, csöpög
    - motorháztető kvázi sértetlen, lámpák, minden más ok
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.16. 11:02:25
  • Stockbauer33 #27961
    2:40 5:18
  • RatBaG #27960
  • Rev Hard
    Neked orvos kéne ember, egy agysebész. Gratulálok a műbalhédhoz.
    Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.15. 14:28:16
  • acsati
  • Roger6
    Ezt mondom, ha ez a normális neked, hagyd meg a haverjaidnak. :) És már ne is haragudj, de ha valaki, akkor én bizony bocsánatot kérek, ha hibázok, akár fórumon, akár személyesen a szemedbe nézve. Leírtam a véleményem, amit elintéztél annyival, a hogy a semmire írtam - ez a normális hangnem? Ez egy értelmes válasz egy véleményre? Összekeversz valakivel. Miért is kéne bocsánatot kérnem? Leírtam a TÉNYEKET, hogy miből van baleset. Leírtam, hogy szar sofőrök vannak, aminek a szar oktatás az alapja. Sokan nem ismerik a jobbkéz szabályt pl, nem is tudják alkalmazni. Miért is kéne bocsánatot kérnem még mindig? Leírtad, hogy egy munkához mi kell, csak a legfontosabbat hagytad ki, ami nélkül kalap szart sem ér az egész, ezt is leírtam. Miért is kéne bocsánatot kérnem?

Ha tévedek, vagy jogtalanul megbántok valakit, bocsánatot kérek. Az esetedben ez egyáltalán nem történt meg, és hangnemed (ami szerinted teljesen normális) egyáltalán nem normális. Egyetlen értelmes hozzászólásod nem volt, csak a lazát akarod "nyomni", mint mindig. Nem vagy az. Egy olyan hozzászólásod nem volt, hogy "én máshogy gondolom, mégpedig...", hanem jöttél a személyeskedéssel, aztán vádaskodtál, majd utána visszaírtad, hogy én csinálom ezt. Ha pofont kapok, pofont adok. Az meg, hogy te mit gondolsz rólam, akinek ez a normális hangnem... nem igazán érdekel.

Akkor itt lezárhatjuk a témát, vagyis még reagálni fogsz, mindig reagálsz (persze nem arra, ami a téma, csak személyeskedés). Tedd ezt, én még csak el sem fogom olvasni.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.15. 14:15:27
  • Rev Hard
    És az nem szinten aluli hogy félreértelmezed a másikat, olyan stílusban beszélsz amire biztos nem a szüleid tanítottak, majd annyi bőr nincs a pofádon hogy azt mond hogy sorry ? Te nem tényeket közöltél hanem félrebeszéltél, én kérek elnézést hogy arra nem voltam hajlandó reagálni, ráadásul nem is értettem a reakciód hisz teljesen normális hangnemben kezdtem beszélgetni. A "demagóg duma" az még teljesen normális, kivéve ha a lelkivilágod egy kishableány szintjén van. Persze még agyalok hol basztam el a hsz-om, valószínűleg ott hogy neked címeztem.
    Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.03.15. 14:14:41
  • Roger6
    ". A legfőbb gond a mi oktatásunkkal a vezetési gyakorlat kevés óra száma.." - ezt írtam én is azzal, hogy amikor kézhez kapja az ember a jogsit, ezt már tudnia kéne. Tehát ne legyen ilyen gondja, hogy a váltóra kelljen figyelni. Szóval mi tulajdonképen egyről beszélünk.

Rev Hard: ha neked normális hangnem az, hogy "demagóg dumát tolsz" és hasonlók, akkor beszélgess a haverjaiddal ezen a szinten, nekem nem kell írnod, senki nem kért rá. Normálisan, tényeket közölve írtam egy hosszabb hozzászólást, mi volt a reakció? "Írtál egy kisregényt a semmire." Na, ha ez a normális nálad, akkor tényleg nem kell írnod, nekem az valahogy szinten aluli.
  • gordon 24
    Ilyen szempontból szar ugye a forum, mert írsz, és sokszor nem írsz le mindent amit gondolsz, és ha valki félre akarja érteni simán megteheti... De hát ez van... :-)

Igen érdekesen reagál, pedig már régi motoros itt az sg-n, kb senki nem támadja, még is úgy veszi :-)
  • gordon 24
    Se megint nem arról beszélsz amit mondok.

A kresz szabályt az emberek jó része ismeri. Ezt hidd el. Az, hogy mennyi idő alat szerzi lényegtelen, mert a vizsgát meg kell tennie. Ha a vizsgán átmegy kkor tudja. (többé kevésbé)

Itt nem az autó szeretéséről beszélek. Azt írod, követési távolság be nem tartása stb stb. Hogy tartaná be amikor éppen azt nézi pl hányasban van az autója. Ezért írom azt, hogy az auto kezelése olyan rutin munkának kellene, hogy legyen mint az ágyba pisilés. Tehát nem is veszed észre, hogy vezetsz. Ha ez megtörténik sokkal több időd, illetve lehetőséged van egyéb dolgokkal foglalkozni. Pl milyen távolságot tartok, milyen színű a lámpa, és az stb stb. Ha az embereknek a figyelme 60% át leköti az autó kezelése csak 40% marad a közlekedésre. Ha ez az arány lenne mondjuk 20% autó kezelés és 80% közlekedés jóval kevesebb lenne a baleset ez 100%.

Ugyan ezt írtam amibe bele kötöttél, csak rövidebben. Ezt meg nem a kresz vizsga idején vagy a tanulás idején múlik, hanem azon, hogy valaki mennyit vezet. A legfőbb gond a mi oktatásunkkal a vezetési gyakorlat kevés óra száma..
  • Rev Hard
    Az én hozzászólásomat is totálisan félreértelmezte, én beszélek valamiről ő meg beszél másról aztán elbeszélünk egymás mellett. De legalább normális hangnemben beszélgetne, mert nem elég hgy nem érti amit írok még a stílus is gáz ahogy reagál.
  • Rev Hard
    "Mit szólnál, ha értelmesen vitatnánk meg ezt a témát, személyeskedés nélkül? Próbáljuk meg." Te generálod a vitát meg a személyeskedést, nem vetted még észre ? Vagy hívjunk egy moderátort aki majd eldönti ?
  • Rev Hard
    Neked kőkeményen csőlátásod van. Hajtogatod a szabályaidat, közbe odáig nem jutsz el hogy az élet nem fekete fehér, és vannak egyéb tényezők is amit úgy hívunk hogy körülmények. Ez egy kicsit bonyolultabb annál mint ahogy te elképzeled, persze ettől függetlenül hiheted az ellenkezőjét is, mindenki azt hisz amit akar, majd egyszer rájön.

Mellesleg én teljesen normális hangnemben kezdtem veled beszélgetni, de ahogy látom téged zavar ha valakinek a tiedtől eltérő a véleménye, amit olyan stílusban reagálsz le ami kívánnivalót hagy maga után. Persze én vagyok a hülye, 7 év fórumozás után még nem jöttem rá hogy veled teljesen felesleges egyáltalán szóba állni.
  • Roger6
    Mit szólnál, ha értelmesen vitatnánk meg ezt a témát, személyeskedés nélkül? Próbáljuk meg.

Ez ugyan 2011-es adat, de gyanítom nem sokat változott a dolog.

- (29,31%) sebesség nem megfelelő alkalmazása - hozzátenném, hogy ez nem csak gyorshajtást jelent, hanem útviszonyokhoz, forgalomhoz képest rosszul megválasztott sebesség

- (26,86%) elsőbbség meg nem adása

- (24,31%) Irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak meg nem tartása

Abban valószínű igazad van, hogy kevesebb lenne a baleset, ha szeretné az autóját az ember, és nem nyűg lenne a vezetés pár embernek, de pl ilyet, hogy balra nagy, jobbra kis ívben kanyarodunk - ezt nem védené ki (ebből is sok eset van). Az elsőbbségadás elmulasztása közúti jelzőtábla utasítása ellenére is tetemes mennyiség a statisztika alapján. Szóval értem, hogy vannak, akik nem szeretik vezetni az autójukat, de ennyi balesetet nem okoz ez.

Szóval gyanítom itt a háttérben egész más van. Akármilyen autóban ülök, követési távolságot betartom. Ha lefordulok, megnézem, hogy van-e gyalogos a gyalogátkelőn, és nem végigmegyek rajta. Ezek számomra alap dolgok, és ezekből is rohadt sok baleset van. Én valahogy újra levizsgáztatnám a balesetet okozókat. Nem állapot, hogy minden jött-ment idióta kap jogosítványt, ráadásul alig 1-2 hét alatt.
  • Adaaam
    3:40 jíháááááá..... csatt
  • PetruZ
    CCT-58, 6:48-tól az a döccenés...
  • gordon 24
    Az a baj, hogy totál nem erről beszélek. :-)

Az amit írtam arra vonatkozik, hogy nagyon sok embernél gond az autó kezelése. Zavarja az autó. Ezért írtam azt, ha nem lenne gondjuk az autó kezelésével több figyelem jutna a közlekedésre. Sok embernél baj az, hogy elveszik abban, hogy : " hányasban vagyok?" "ő kuplungoljak" vagy most kell váltanom stb stb. Ez mind arról veszi el a figyelmét, hogy éppen milyen tábla vagy kereszteződés jön.

Tehát rohadtul nem az autó milyenségéről, minőségéről beszélek. Értelmezd a mondatokat még mielöt fröcsögsz, meg hülyeséget válaszolsz rá...