Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Mindegyiket vezettem, sokat."
Akkor tudod jól, hogy:
- télen mehetett bele a cementes zsák és az sem ért túl sokat
- valahogy mindig furcsa benzin+tökéletlen égéstermék szag van az összes Ladában
- instabil, kanyarokban egyenesen életveszélyes, a gyári gumik komolytalanok, a kaszni túl könnyû, a motor relatíve túl erõs hozzá
- a tömítések, szigetelések hamar fáradnak
- rozsdásodik mint a k. élet, alvázvédelemrõl sem beszélhetünk
- az anyagminõség kritikán alul, papír ajtók, nagyon könnyû merevítõk
- benzinzabáló
- papír kipufogó, fogyóeszköz szinten
- nulla oldalsó védelem
- borzalmas fékek
- traktor szintû pontatlan váltó
Az "új" Lada KÉTÉSFÉLMILLIÓÉRT(!) sok dologban jobb, de még így is az autógyártás legalját képviseli. A vicc oldalsó védelemrõl mindenki hallgat, a frontális ütközés passzív és aktív védelmét korrektnek próbálták beállítani, ÉS MÉGIS MOST SZART SEM ÉRT. Ennyi pénzért ezt a többiek is nevetve tudják, sõt. A rozsdásodás szintén megvan, a kritikán aluli anyagminõség szintén, ahogy a fogyasztás se túl baráti.
Értelmes ember 2.5 milkáért vesz mondjuk egy Dustert vagy egy nevesebb használt csodát... mondjuk egy Corollát, Golfot, vagy ne adja ég egy S60-S80-ast, de kiváló állapotú XC90-esek is akadnak.
A Kalina-ban nincs függönylégzsák, ilyen esetben ez is életet menthet, mert a 2 légzsák az egy dolog... az oldalsó merevítõk, amik jelzés szintûek abban a kocsiban is nyelnek el energiát még frontális ütközésnél is.
A baleset pedig úgy történt, hogy sodródott a terepjárós, a sodródás energiaveszteséggel jár, elvégre nem egyenes vonalú gördülés, ráadásul a Kalina papíron legerõsebb része nyelte el az energia egy részét kissé sikertelenül, ha közben 3-an meghaltak...
Nyilván sok értelme nincs vitatkozni azon, hogy mi lett volna ha, de ahogy neked is jogod van véleményt nyilvánítani, úgy nekem is jogom van leírni azt a véleményt, hogy a Kalina a legalja kategória és ezáltal a túlélési esélyek jóval alacsonyabbak benne, mint egy hasonszõrû másik autóban.
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
Szoval ez lett volna az a bizonyos resz!
Erdemes megnezni... http://youtu.be/r8E5dUnLmh4
Þór vígi þessi rúnar
Mythbusters? :-)
Durvan lepodtem enis!
Þór vígi þessi rúnar
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ez már egy régen megcáfolt urban legend. Matematikailag valóban összeadódnak a számok, fizikailag viszont az erõhatások nem adódnak össze, hanem kioltják egymást. Sõt rosszabbul jár az aki egy álló falba ütközik bele, mert az már rugalmatlan ütközésnek számít.
Felhozol egy olyan példát, ahol kisodródik az útról, majd pörög,az energiák elszöknek, aztán megáll. Na itt meg mentél egyenesen, jött szembõl valami, és durr. Nincs tovább, nincs pörgés, egybõl megállsz, 90-ról 0-ra. Francokat nullára, -30 km/h-ba. Félve kérdezem meg, hogy érted-e a különbséget aközött, hogy valami egy ideig pattog, csúszik, súrlódik és folyamatosan veszti az energiát, meg aközött, hogy belemész a betonfalba 200-nál (ha összeadod a két autó sebességét, ki fog jönni a 200, vagy közeli sebesség). Mert ugye itt ez történt.
Tudom, próbálsz hülyének nézni, de ha nem fogod fel a két példa közötti ÓRÁSI különbséget, akkor a gondok nem nálam vannak. Gyanítom direkt írtad, mert személyeskedni akartál.
Faternak 1.200-es piros Ladája volt, nekem ВАЗ 1.500-ös, dupla körlámpás, még 10 évvel ezelõtt, fasza Mahagóni színû volt. Mindegyiket vezettem, sokat.
Amiket írok, nem azért írom, hogy bántsalak, vagy mert támadni akarlak, hanem a posztod egy baromság. Ha más írta volna, ugyanígy reagálok.
Nincs semmi gondom veled. <#eljen>#eljen>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Soha nem ertettem,hogy a rendorseg mi a tokomert engedelyezi ezeknek a kocsogoknek,hogy evrol-evre agyatlanul vagtassanak at orszagokon mikozben masok eletet veszelyeztetik...videok ezreivel bizonyitva mindezt.
Jo dolog lehetne a Gumball meg a hasonlo szuper-sportautos felvonulasok de nem igy.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Az 1 éves gyermeknek nem kellett volna meghalnia ha a Kalinában van ilyen (mert a Volvo-ban kb. ezer éve van, szériatartozék):
A többi védelemrõl nem is beszélve, ami nem csak a Volvot, de az Audit, BMW-t és a VW-ket is jellemzi.
Persze csak csapatni vele nem utazni benne :D
Hint: merevítés, gyûrõdési zónák, passzív és aktív utasbiztonság, anyagminõség.
+ Qrvára nem 200-al ment, hanem jóval lassabban.
A Volvo nem tudom, hogy jött ide, de valóban, a fentiekben elég jó. Ismerõsöm egy S80-assal 140-nél lesodródott, felborult, totálkarra törött az autó és kisebb rándulással, meg egy picit fájó térddel szállt ki. Ez csak egy példa.
Amúgy hány Ladát vezettél újat/régit? Tippelek: zéró.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
Ellenben, ha -ahogy írod- leírtam amit gondoltál, akkor miért értetlenkedtél egy sort, ha tudtad mi a helyzet? Just for fun? - költõi kérdés.
"Nulla tenaci invia est via"