-
Véleményt írok, nem "dumát tolok" - elég nagy különbség.
"A szabályok betartása az egy alapvető..." De ugye itt te már feltételezed, hogy a szabályokat TUDJÁK. Az én véleményem meg az, hogy online (ahol még nem is tudsz visszakérdezni az előadótól, ha esetleg nem értenél valamit) 1 nap alatt nem fogod megtanulni a KRESZ-t. Ugye itt már az elméleted is borul, hiszen ha nem is tudják, hogy pontosan mit hogy kéne, akkor aztán lehet bármilyen nevelésű az ember. Felnőttkorban pedig ugyanúgy változhat az ember, csakis a gyengék mondják azt, hogy késő, szóval lehetetlen (Muhammad Ali-tól tudjuk amúgy is, hogy a lehetetlen nem létezik). Akinek nem inge...
Aztán azt mondod, hogy a szabályok ismerete mellékes, meg én is telibeszarom azokat. Már bocsáss meg, a saját nevedben beszélj, szerintem kurvára fontos, hogy ismerjék a szabályokat (autós, motoros, bringás EGYRÁNT!!!)! Mert ugye ha többen gondolkodnának úgy mint én, nem lenne NAPONTA 2.700 büntetés, mert ezek pont a te gondolkodásmódod miatt vannak, akik telibeszarják a szabályokat, aztán mocskolódnak, hogy a rohadék traffipax, vagy hogy csak 50 métert mentem öv nélkül, meg csak fél percet telefonáltam, amikor épp megbüntettek. A szabályokat ismerni KELL. Nem azért hozzák, hogy neked rosszat tegyenek, hanem a biztonságunk érdekében. Persze, tudom, ilyenkor jönnek egy példával, hogy Józsi haverja a Máté, akinek a szomszédjának a faterjának a macskája már látott olyat, aki hallotta valaki szomszédjától, hogy pont azért élt túl egy ütközést, mert nem volt bekapcsolva az öv.
A legtöbb baleset az elsőbbség meg nem adásából adódik. Mert csomóan azt sem tudják, hogy mi az a jobbkéz-szabály, ha meg véletlenül tudja, nem tudja azt, hogy azt mikor kell alkalmazni. Ez csak példa, nem feltétlen ebből adódik a legnagyobb része.
Aztán ezt a kijelentésed meg végképp nem értem: "munkához szintén fegyelmezettség kell, attól leszel te jó szakember" - én hülye, én meg azt hittem, szaktudás kell, és mindjárt még leírom hogy mi - csak nem akarom lelőni a poént. Gyorsan mondom is a példát: van egy ismerősöm, 10 éve megtanítottam pár Photoshop trükkre, azóta is ez az álma, hogy a világ legjobb grafikusa legyen. Fegyelmezett, el van kötelezve a munka iránt, és magából a maximumot hozza ki, a feladatait legjobb tudása szerint látja el. Tudod mi a helyzet? Az, hogy kevés így is. És miért? Mert nincs tehetsége, nincs szakmai tudása. Hiába tanul, egyszerűen nem alkalmas a szakmára komolyabb szinten, csak egy szutyok hirdetési hetilapnál van, amit nagyjából C64-el is meg lehet szerkeszteni.
Elfogadom, hogy nem ugyanúgy látjuk a dolgot, de gyanítom, ha nem 1 nap alatt lenne "bemagolva" - ami nincs -, akkor jóval kevesebb baleset lenne, és jóval jobb sofőrök.
Willi Betz: nekem anno 15 éve olyan oktatóm volt, aki kivitt rutinpályára, mentem 2 kört, aztán annyi is volt a rutinpálya, utána irány a városi vezetés egészen a jogsi megszerzéséig. Azt, hogy most milyen oktatók vannak sajnos nem tudom.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.14. 22:19:44