37102
  • Rev Hard
    Az indavideón van még pár finomság, azért nálunk is zajlik az élet.
  • Carlos
    Nekem cirka 15 eve kabe 3 elmeleti ora volt 3 delutanon! Plussz ugye az elsosegely ora! Szoval az elmelet beseggelheto ennyi ido alatt. Nekem legalabbis sikerult!
  • Roger6
    Megnéztem egy autósiskola kurzusát, idézem: "Más autósiskola többhetes időrabló tantermi oktatása helyett végezd el akár 1 nap alatt az online GKI vagy KRESZ tanfolyamot!"

Szerintem ne csodálkozzunk, hogy az autósok sem tudják a KRESZ-t. 1 nap alatt mit lehet megtanulni, most őszintén?
  • Effe88
    az igen
    mi pénzt összeszednek így
  • Stockbauer33 #27913

Forrás
  • Rev Hard
    Nem baleset csak érdekességnek rakom be a "Járművezetői szemmel..." című hozzászólás végett.

Ezek az új Mercik meg Manok tényleg nem bírják a pesti utakat, néhány már most szétesés közeli állapotban van pedig nem rég lettek beszerezve. A tömegközlekedésre költeni kishazánkban pénzkidobás, pillanatok alatt lerohad itt minden.
  • Ricsi234
    Micsoda szerencséje van. szerencse hogy felnyílt, a fülke, és nem öszepaszírozta.
  • w77d
    aztaqva mit kapott a Thalia oldalról... szerencsétlenek :(
  • Stockbauer33 #27909
    http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2015/03/13/ketten-meghaltak-szolnoknal/
  • PetruZ
    Gyalogosok vs autósok, 3. rész
  • PetruZ
    Ha hitelesített, akkor nincs baj vele, ezt mondtuk mi is. A BKV-s és Volános buszokon a legtöbb kamera tudtommal már ilyen. Emlékszem, a 86-os buszon voltak az elsők között kamerák és sokáig nem verték nagydobra, hogy csak menet közben használhatók, ha a vezető észrevesz valamit, felvételként semmit sem értek. Aztán úgy 4-5-6 éve ez megváltozott és végre valódi funkciójuk lett, jogilag is megtámogatva.
  • Roger6
    Nem baleset, de elég durva szám naponta: Link
  • Norbi1990
    Ott mindig ezt csinálják. Rendőrök talán 1szer voltak a helyen a 3 év alatt mióta autóval járok arra majdnem minden reggel, pedig a bicikliseknek sem szokták megadni ott az elsőbbséget plusz ugye záróvonal van, csak később lesz szaggatott vonal tehát lehetne szedni civil járművel a sok zsét traffizás nélkül. Úgy látszik erről a helyről csak ők nem tudnak :D
    Amúgy röhögök mindig amikor a paraszt elkezd bemenni a jobb oldali sávba, majd zöld lesz és jönne vissza a kanyarodóból az egyenesen menő sávba, és nem engedik be :DD
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.03.13. 10:23:42
  • Pluskast
    Gondolom tudta szegény, hogy ha megüti kirúgják. Pár éve volt hasonló helyzetben balhé amikor a busz vezető (vagy az is villamos vezető volt nem emlékszem) kiszállt és mérgében megütött egy nőt mert majdnem elütötte és a nő volt a hibás. Magánemberként lehet megverném én is az ilyen marhát.
  • Pluskast
  • gordon 24
    Ha látja a rendör akkor megbünteti. De nyilván nem olyan egyszerű megfogni mint egy autót. Én csak azt tudom mondani, hogy pontosan tudja a bringások jó része a kreszt. Én is mint mondtam tehát nem azért szeg szabályt mert nem tudja, hanem mert nem akarja tudni.
    De ha magunkba nézünk mint autós egy áruszállítos munka napom alkalmával mit teszek (szabálytalan sávváltás, parkolás, index, biztonsági öv nem használat, gyorshajtás, néha egy-egy majdnem sárga :-D és sorolhatnám) ahhoz képest ez?

Jahh le is kopogom kb 10 év alatt ennyi szabálytalanság ellenére kb 2 csekket kaptam. Remélem nem is lesz több.

Tehát mondom, fejben van a hiba. Nála és Nálam is amikor pontosan tudod, hogy rossz amit csinálsz és még is megteszed. Ezen semmilyen kresz vizsga nem segít. :-D
  • Alien69
    Nem olyan régen jártam Csepelen. Jöttem vissza a Kwassay jenő úton a Soroksári út felé. Kicsit torlódott a vége felé a forgalom, és van egy lámpás kereszteződés a hajóállomás út-Csepel rkp-nél:
    Google maps
    Volt nagyon sok(k) autó, mely elindult jobbra, mint ahogy kanyarodna, majd fordult ballra, és rá a jobbra kanyarodó sávra, onnan értelemszerűen vissza a Kwassai-ra. De, nem 1-2 autós, hanem relative, de sok (legalább 6-8-10). Néha sajnálom, hogy a kamerát ritkán rakom fel. Persze Murphy törvénye, hogy amikor fenn van, az ÖSSZES BMW-s korrekt...
  • Nohab
    Konkrét esetet tudok mondani, ahol felhasználták a dashcamot. A buszvezető vallomása és a felvétel nem egyezett, ezért őt hozták ki bűnösnek. Holott nem csinált fasságot.
  • Effe88
    édes istenem ekkora egy patkányt
    az ilyennek de péppé verném a fejét
    és még neki áll feljebb, fülében a fülés, kreszt nem ismeri.............
    nagy lélekjelenlétre vall a villamosvezetőtől, hogy nem verte agyon ezt a barmot, én nem bírtam volna megállni
  • smog15
    Egyszer elütöttem majdnem egy biciklis bácsit Dunaharasztin zöld volt a lámpa megyek a kocsisorba bácsi meg jön túloldalról értelem szerűen neki piros volt a lámpa és le se szállt a bringáról én meg már láttam, hogy nem fog megállni satufék mondom neki, hogy piros a lámpa erre ő meg, hogy zebra van. Ha nem lett volna ott a barátnőm a helyszínen elásom de be is szart rendesen a papi mert nem volt kedves a tekintetem 23 évig nem kellet fényezni a Golfomat akkor ne egy ilyen paraszt miatt keljen már belerondítani
  • Willi Betz
    Csak ne féktávolságon belül lépjél ki elé :D
  • Rev Hard
    Én ha zebrán kell átmennem tök mindegy hogy milyen autó és mennyivel jön én elindulok, neki fékeznie kell. (max elüt de akkor meg ő perkál) Persze nem is vagyok nyugodt léptű én mindig sietek, ha netán átengednek azt megköszönöm.
  • Norbi1990
    Nyugi, nem csak a bringás megy át a piroson. Már vagy 3-szor láttam munkába menet ugyanott, ugyanazt az autót. Kikerüli a két sávos kocsisort a pirosnál balról a szembe sávba (ott csak 1 sáv megy), majd utána átmegy még egyen. Mindezt úgy, hogy a lámpánál gyalogátkelő és bringasáv van és nyomja mint a hülye.
    Ez a csepelről kivezető úton, a nagy körforgalomnál van, a sínek mellett ez a lámpa, innen lehet ráfordulni jobbra a kivezetőre..

Legközelebb ha lesz alkalmam felveszem a gyökeret.
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.03.12. 20:17:10
  • w77d
    A fejében van a gond, mert soha senki nem kéri számon a bringás piroson áthajtást. Majd ha a rendőr elkapna jópárat, akkor kialakulna, hogy bammeg ezzel szarul is járhatok, mert amellett, hogy elbasz a kamion még bírságot is fizethetek....
  • gordon 24
    Én is utálom ezt az általánosítgatást és tudjátok miért?
    Azért mert a bringás, ha épp nem bringázik autós, ha az autós nem vezet akkor gyalogos, vagy biciklis. Mindenhol mi vagyunk EMBEREK. Én nagyon sokat bringázom, és van jogsim (lassan kb 500000km) mivel ez a szakmám. Amikor bringázom is akkor is ismerem a kreszt, mint ahogy mindegyik. Átmegy a piroson? Szerinted nem tudja, hogy szabálytalan? Dehogynem azt egy 3 éves gyerek tudja, tehát hiába kényszeríted kresz vizsgára, a fejében van gond.
  • w77d
    akkor itt lesz a hiba XXD
  • Willi Betz
    Ne a zebrán állj meg,hanem előtte baszki!
  • Tuvok #27890
    Az igaz, hogy konkrétan nincs leszabályozva, talán a rendőrség nem is tudja mire használni, de pl. a bíróságnak kötelessége minden bizonyítékot kivizsgálni, függetlenül attól, hogy később felhasználja vagy sem.
    Gyakorlatilag nem sokban különbözik bármilyen biztonsági vagy térfigyelő kamerától.
  • w77d
    Én a zebrán rendszeresen megállok, de alig mernek lelépni az emberek, mert hát egy qva BMW :D
  • PetruZ
    De hogy jó is mondjak róluk: III. kerület, Váradi utcai zebra. Óvoda, iskola, két buszmegálló, lakótelep, minden van, az utca meg a Bécsit és a Vörösvárit köti össze, így elég forgalmas. Jönnék át, erre sorban elzúgott vagy 5-6 kocsi előttem, le se sz*rta, hogy már le is léptem. És ki állt meg a sor végén, hogy átengedjen? Egy vadiúj fekete X5-ös. :)
  • Willi Betz
    Igen,ott készült.
  • w77d
    én is úgy tudom hogy sajnos kép és videó felvétel nem számít bizonyítéknak, kivétel ez alól a hitelesített rendőrség által készített felvétel
  • PetruZ
    Tudtommal a magyar jog még nincs felkészítve a dashcam felvételek felhasználhatóságára. Amúgy meg két rendőr látta, annyi már elég.
  • Tuvok #27884
    Ilyenkor egyébként nem lenne célszerű a kamerásnak megállni, és adni egy elérhetőséget a sünöknek, ha már bizonyítéka van az esetről ?

Mert bár lehet ez is egy sztereotípia, de a susogós mackós BMW-s gyorshajtók szeretnek meglepő ártatlansággal kijönni az ilyen szituációkból.
  • PetruZ
    Ha már sztereotípiák...
  • Adaaam
    Parkoló parádé? Megyek idén is, ha lesz :)
  • Willi Betz
    Még tavaly nyár vége fele történt. Panelház parkolója,ember beletolatott az autómba. Felszól egy másik ember,hogy menjek le,mert belém jött,addig ő nem engedte el,különben el ment volna. Lemegyek,nézem,balos lámpamosó lefittyedve,lökhárító végig húzva. Kérdem embert aki neki ment,hogy nem volt elég hely,vagy nehéz észre venni egy parkoló autót? Elkezdi,azt hitte még messze van és különben is mit lamentálok,öreg autó (idén 15 éves),nem számít neki. Mondom,ja,írom akkor a betétlapot. Egyből tiltakozott...oké,akkor markomba adjon szépen 40 ezret....végig se tudtam mondani,mert beleszólt,hogy áááá annyit nem fog adni egy ilyen "roncs" miatt. Mondom,rendben akkor rendőrt hívok,egyből talált a zsebében 40 rongyot :D
    Ja és az ő állítása szerinti "öreg roncs".
    Mondta ezt úgy,hogy Citroen Berlingo-ja volt :D
  • Adaaam
    Azt bírom, hogy én még olyannal nem találkoztam aki elismeri, hogy hibázott, hanem még ő szól be. Pl. engedtem ki a buszt a megállóból, a mögöttem lévő meg elkezd dudálni, piros lámpánál amikor mellémért szóltam neki, hogy nem látta-e, hogy a buszt engedem ki, erre még megkérdezi a tahó parasztja, hogy hol vettem a jogsimat :D
  • Willi Betz
    Tele persze....sokan azt se tudják mi zajlik körülöttük. Csak szédeleg,mit az őszi légy. Múlthéten délután 6 óra tájékában. Örs vezér tér,ahol le fordul a Nagy Lajosról,rá a Füredi-re. 2 kanyarodó sáv. Jobbra mellettem nő a - talán - Peugeot 206-ban,egyszerre kanyarodunk,aztán kanyar végén elkezdi rámhúzni a kormányt,index sehol. Rádudálok,kiszólok,hogy "Nem látsz lányom?" Erre a válasz: "Mi a f...szt ugatok?" Biztos nehéz észre venni egy 5 méteres autót,vagy a fene tudja....szóval én voltam a kötsög :D
  • Willi Betz
    Budapest a hülyék gyűjtőhelye. Teljesen mindegy mivel közlekedik. De alapjába véve ócska az itteni közlekedési kultúra,pontosabban nincs is....
    Annak idején amikor vezetni tanultam,mindig mondta az oktatóm,hogy nincs jogom feltartani senkit,annyival menjek amennyivel lehet az adott útszakaszon,lehetőleg minél előbb érjem el azt a sebességet. Ez annyira megmaradt bennem,hogy azóta is ezt tartom szem előtt,a sebességre pedig mindig rádobok +10km/h. Ha úgy kívánja a helyzet,akkor igenis lepadlózom a kocsit,ha kimászok valaki elé,teszek rá mennyit fogyaszt.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.12. 14:00:55