• Roger6
    Azt írtam, ne általánosíts. Ha erre személyeskedéssel válaszolsz, a te dolgod, ebben nem veszek részt.

Hangnem? Bocsáss meg, azt, hogy Te hogy értelmezed amit írtam, a Te dolgod, egyáltalán nem voltam támadó, hanem megjegyeztem, hogy jó lenne befejezni a mocskolódást, általánosítást. És tudod miért? Mert aki parasztul kiordibál az autóból, az ugyanolyan paraszt a bringán is. Nem attól függ, hogy mivel közlekedik. Ezt kéne felfogni, semmi mást. Azért, mert egy büdös paraszt átmegy a piroson, elítéled a bringás társadalmat, holott ha ez a büdös paraszt beül az autóba, ugyanezt fogja tenni. Akkor megkérdezném, hogy van értelme annak, hogy "hülye autósok, hülye bringások"? Egyáltalán nincs, az általánosításnak meg főleg nincs. Gyengék érve.

Ezt honnan veszed, hogy a bringások többsége le sem szarja a piros lámpát? Én Győrben lakom, itt még egyet sem láttam az elmúlt 5 évben, pedig bringa klubtag vagyok, sokszor 20-as konvojokban megyünk, zebrán meg leszáll mind a húsz (vagy akárhányan vagyunk) ember a bringáról, és áttoljuk a talicskát a másik oldalra, majd ott szállunk fel rá. Például. Melóba, edzésre is bringázok, piroson áthaladást soha életemben nem láttam kerékpárostól személyesen. Biztos van ilyen, nem mondtam hogy nincs, csak sokkal könnyebben dobálózik szavakkal az ember, ami mögött nincs valóságtartalom.

Ha már valóságtartalomról beszélek, ugyan nem mai, de van itt két táblázat halálos balesetekről megyénkben: Link Itt a második táblázat az érdekes számomra. 19 halálos balesetre jut 5 kerékpáros halálos baleset. Ez a balesetek számát jelenti. Ezt mindenki értelmezze, ahogy szeretné, nekem egyértelmű.

"Előre teker a sorban és lelkiismeret furdalás nélkül átmegy" Sorban előretekerés? Ez azért vicces, mert ugye itt sokan a KRESZ betartásáról beszélnek, meg hogy vizsgát kéne tenni, ez ugye tipikusan a "nekem van igazam a többiek elmehetnek a faszba" felfogás.

Idézem a KRESZ-t: “Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, – előre sorolás céljából – kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni”

Azaz ha sor van, bringával, motorral előre sorolhatsz. Az előresorolást nem említetted volna meg, ha tudod, hogy az szabályos, tehát nyilván nem tudtál erről. Igen, pedig az. Szívesen.

Tudom, hogy letettél egy KRESZ vizsgát, de hidd el, hogy amit tegyük fel 5 éve tudtál, az már megkopott, és annyi minden változott, hogy nem ártana Neked sem ezt frissítened - hiába vagy "gyakorlott" sofőr.