• Tinman #26335
    Értem, akkor te nem voltál 18-20 éves sosem. Vagy akkor az a fehér holló vagy, aki mindig 50-90-130-al közlekedett.

Nem álszenteskedem én beismerem, hogy fiatalabb koromban volt pár olyan, amikor városon kívül 5-10 km-es szakaszon próbálgattuk egymást, persze teljesen ismeretlenül. Mára ez már rég kimerül annyiban, hogy csak haladni szeretnék és hagyjon engem békén mindenki.

"Gyilkosok e? természetesen azok."

Nem azok. Egy baleset okozói. A gyilkos az, aki szándékosan végez valakivel, a gyilkos az aki előre kitervelt szándékkal öl meg valaki. Nem gyilkos az, aki versenyez valakivel közúton és balul sülnek el a dolgok. Az egy szerencsétlen, meggondolatlan, hülye gyerek. Nem véletlen az sem, hogy a törvényeink sem gyilkosságként, szándékos emberölésként kezelik az ilyen ügyeket, hanem több ember halálát gépjárművezetés és közúti veszélyeztetés a vád és teljesen más megítélése van, mint az emberölésnek. Ha a törvény különbséget tesz a 2 tétel között, nektek miért nem sikerül???

Ha nem fogyasztott alkoholt, ha nem drogozott 2-3 év letöltendőt is csak szar ügyvéddel fog kapni. Elve bizonyítani kell a vádnak azt, hogy a másik autóssal (akiről amúgy mit tudunk? hová lett?) versenyeztek. Eleve a másik autós kussolni fog, mert ő is kaphat valami finomat, elvégre a szerencsén múlt, hogy nem pont az ő autója okozta 2 ember halálát, hanem a másiké.

"Vannak szabályok amit ha betartunk ésszerű keretek közt akkor ilyen dolgok nem történhetnének."
    Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság...

"Aki szabályt szeg, nem 1et hanem sokat és tisztában van azzal hogy ez közveszélyes és ilyen tragédiát okoz az bűnhődjön a pokol legmélyebb bugyraiban, azért mert megölt 2 embert, tönkretett pár családot, csak mert FUN-ból. "

Minden áldott nap van ilyenből pár az utakon... minap egy csaj húzott el mellettem egy VW Polo 1.6-al 120-130-al városban(!).